«Skal vi danse»:

Kritiserer dommerne: - Mye tull og fjas

Martine Lunde og Tarjei Svalastog er ikke imponert over dommernes tilbakemeldinger.

UTE: Lørdag var det Martine og Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: All stars». Foto: Espen Solli / TV 2
UTE: Lørdag var det Martine og Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: All stars». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld måtte nok et par pakke ned danseskoene og takke for seg, og det ble influenser Martine Lunde (26) og hennes dansepartner Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: All stars».

Dagbladet var til stede under sendinga og snakket kort med det utstemte paret etter at exiten var et faktum.

Svalastog svarte ærlig da han fikk spørsmål om hvordan det føltes for han å ryke ut av konkurransen.

- Det er selvfølgelig veldig kjipt, men noen må ut og sånn er gamet. I dag så var det oss. Så sånn er det, men jeg ønsker de andre masse lykke til. Så håper jeg at dommerne dømmer dans framover, og ikke dømmer på hva som er søtt og hva som er salt og hva som er crunchy, at de dømmer dans. Det håper jeg virkelig, så får vi se, fortalte Svalastog til Dagbladet.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

RØK UT: Martine Lunde røk ut av Skal vi danse og svarer om frieri-hinting. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Gikk på utseendet mitt

I etterkant har også Lunde tatt til sosiale medier for å uttrykke hva hun føler rundt dommerkommentarene hun fikk.

- Det jeg har tenkt mest på i ettertid er tilbakemeldingene fra dommerne og at enkelte av kommentarene gikk på utseende mitt og virket mer som en reklame for den nye Barbiefilmen, skrev Lunde på Instagram, og la til:

- Jeg skjønner at det kun var ment positivt, men jeg skulle ønske jeg heller kunne fått tilbakemeldinger på dansen jeg gjorde og ikke på hvordan jeg ser ut.

DOMMERKRITIKK: Martine Lunde og Tarjei Svalastog mener samtlige av dommerne har hatt for mye fokus på utseende framfor å gi tilbakemeldinger om dans. Foto: Espen Solli / TV 2
DOMMERKRITIKK: Martine Lunde og Tarjei Svalastog mener samtlige av dommerne har hatt for mye fokus på utseende framfor å gi tilbakemeldinger om dans. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Når Dagbladet slår på tråden mandag utdyper hun seg ytterligere. På spørsmål om hun føler at dommernes tilbakemeldinger medvirket til at hun røk, svarer hun:

- Nei, absolutt ikke. Det tror jeg ikke. Jeg er fornøyd med dommerpoengene, men det var bare noen av kommentarene.

Hun legger til at hun ikke visste hvordan hun skulle tatt med seg tilbakemeldingene inn i videre dans.

- Jeg vet at Morten (Hegseth, journ.anm.) absolutt ikke mente noe negativt med det, men det var vel mer det at jeg skulle ønske at han kommenterte litt mer på dansen, istedenfor Barbie-kommentarene, som kunne høres ut som promotering for en ny film.

SLIKKET: Det ble en het dans mellom Aleksander Hetland og Helene Spilling i «Skal vi danse». Video: TV 2. Repoter: Luna Lea Vis mer

Til tross for lite fokus på dans, understreker hun at det ikke er noe hun kommer til å være plaget over i lang tid framover.

- Det er ikke noe jeg er spesielt sur over. Jeg er kjempefornøyd med poengene jeg fikk, legger hun til.

  • Les dommernes svar på kritikken lenger ned i saken!

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2 for å få kommentarer til saken. De hadde ikke anledning til å svare mandag.

- Mye tull og fjas

Lundes dansepartner Tarjei Svalastog mener at tilbakemeldingene stort sett har handlet om utseende.

- Det jeg mener med det, er at noen av kommentarene Martine har fått i løpet av de fire sendingene har gått på utseende og ikke dansen hun leverer. Og det mener jeg dommerne må holde seg for gode for og heller kommentere dansen, sier han til Dagbladet.

SKADET: Marerittet fortsetter for «Skal vi danse»-Martine Lunde og Tarjei Svalastog. Nå må de gjøre endringer. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper/ Celina Morken Vis mer

Svalastog følger opp:

- Nå skjønner jeg at dette er et underholdningsprogram, så det er ikke alltid man bare kan snakke om dansen, men jeg synes det innimellom kan bli litt for mye tull og fjas, og at de ikke har fokus på det man leverer på gulvet. Det er min mening rundt det.

På spørsmål om han tror tilbakemeldingene påvirket konkurransens utfall, svarer han:

- Det er publikum som stemmer uansett. Så nei, jeg tror ikke det har noe å si. Vi røk ut og sånn er gamet. Det er ikke no bitterhet rundt det sånn sett, og vi fikk gode poeng, sier han, og fortsetter:

- De dømmer og gjør jobben sin, men jeg synes at utseendet, det trenger man ikke kommentere.

- Ment som en hyllest

Dommer Morten Hegseth (36) var den som kom med referansen om Barbie-filmen, og kommenterte at dansen var så søt at han i etterkant ønsket seg mer salt.

Overfor TV 2 svarer han følgende på kritikken:

- Det jeg mente, går mer på uttrykk enn utseende. Utseende skal man alltid prøve å unngå å kommentere. Den Barbie-kommentaren var egentlig for å gi Martine et kompliment, fordi Barbie er i vinden som aldri før. Så det er absolutt ment som en hyllest.

Hegseth legger til at han har forståelse for at Lunde reagerte på at hun ikke fikk mer konstruktiv tilbakemelding, noe han tar til etterretning.

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Merete Mørk Lingjærde (60), som også sitter i dommerpanelet, beskrev dansen til Lunde og Svalastog for søt og en sukkerbombe. Hun forteller til TV 2 at hun prøver å ha et bevisst forhold til å ikke kommentere utseende.

- Søtt er ikke en direkte måte å beskrive hvordan hun ser ut. Det er bare en beskrivelse på looken, musikken og alt hva man ser. Jeg kunne sikkert også sagt at det var vakkert og en vakker koreografi. Så det har virkelig ikke vært meningen å kommentere hennes utseende.

Begge dommerne påpeker imidlertid at de ofte må begrense hva de kommenterer, og sikter til at de har dårlig tid under sendinga.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer