Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gigi Hadid:

Kritiserer politiet

Supermodellen Gigi Hadid (24) hevdet i helga at hun ble ranet på ferieøya Mykonos. Nå langer hun ut mot både kritikere og gresk politi.

LANGER UT: Supermodellen Gigi Hadid (24) langer ut mot både kritikere og politiet i en kommentar på Instagram. Foto: NTB Scanpix
LANGER UT: Supermodellen Gigi Hadid (24) langer ut mot både kritikere og politiet i en kommentar på Instagram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I helga delte supermodellen Gigi Hadid (24) et oppsiktsvekkende innlegg på Instagram hvor hun hevdet å ha blitt ranet på den greske ferieøya Mykonos.

«Ikke la deg lure av Instagram. Ble ranet. Skal aldri tilbake. Vil ikke anbefale det. Bruk pengene dine et annet sted», skrev hun.

Siden har bildet blitt møtt med reaksjoner fra fansen. Flere mener at det er respektløst og frekt overfor Hellas og den greske befolkningen å skade omdømmet til ferieøya, mens andre påpeker at man også kan bli ranet andre steder.

I flere dager har Hadid forholdt seg taus, men tirsdag kveld svarer hun kritikerne samtidig som hun kritiserer gresk politi i en kommentar under innlegget.

«La meg gjøre det klart for alle i kommentarfeltet som mener at jeg ikke fortjener å ha en mening basert på min egen erfaring, og advare andre om dette: Jeg og beboere i 30 andre boliger ble ranet den kvelden - noen ble ranet med skytevåpen.»

PARODI: Gigi Hadid parodierer Melania Trump under American music awards. Nå får hun kritikk for å være rasistisk. Video: CNN Vis mer

Kritiserer politiet

Videre hevder hun at hun var nødt til å kontakte nødetatene gjennom en av sine sikkerhetsansatte, og anklager det lokale politiet for å ikke ha nok ressurser til å håndtere omfanget av kriminalitet på øya.

Hun skriver også at hun ikke ble informert om dette før hun reiste, og at dersom hun hadde blitt informert, så ville hun ikke ha reist dit.

«Dette er min mening basert på faktiske hendelser, og det er ikke mitt problem at dere ikke liker det. Helt til slutt: Jeg jobber ræva av meg, og drar aldri på slike reiser for meg selv og mine venner. Så om jeg ønsker å dele bilder fra reisen etter å ha blitt ranet, så kommer jeg til å gjøre det.»

Reiste med søstrene

Greske myndigheter har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen.

I Utenriksdepartementets reiseråd står det derimot at «det er lav kriminalitet i Hellas», og at «de aller fleste reiser til Hellas går uten spesielle problemer».

Modellen reiste sammen med søstrene Bella, Alana og Marielle Hadid da hendelsen fant sted, ifølge People. Overfor kjendisnettstedet TMZ opplyste Gigis far, Mohamed Hadid, at ingen av søstrene ble fysisk skadd. De skal imidlertid ha blitt preget av hendelsen.

KLEINT: Modell Bella Hadid og artist The Weeknd gjorde det slutt for noen uker siden. Likevel sto de på samme scene under Victoria's Secret-showet i Paris. Da oppsto denne ubehagelige situasjonen. Video: Reuters / Foto: wenn.com Vis mer

Stemor fra Bærum

Søstrene Hadid er svært berømt og særlig Gigi og Bella har figurert på catwalker og magasinforsider verden over. I tillegg er deres far Mohamed en styrtrik eiendomsmogul, som i 2012 ble sammen med bærumskvinnen Shiva Safai.

Hun flyktet til Norge fra Iran som barn, og vokste opp i Sandvika i Bærum. Som 19-åring flyttet hun imidlertid til USA, hvor hun møtte Mohamed Hadid for omkring sju år siden.

Safai fortalte til Dagbladet Magasinet i 2017 at hun ble godt tatt imot av familien Hadid.

- Det var litt skremmende, men alle ønsket meg ­velkommen fra første stund. Vil du være med en mann, må du elske alt ved livet hans, sa hun og tilføyet:

- Jeg var redd for at barna til ­Mohamed ikke skulle like meg, men jeg var aldri redd for å bli del av en ­familie der han hadde barn fra før. Jeg elsker familie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!