Janni og Jon Olsson Delér:

Kritiseres av Amnesty: - Veldig alvorlig

Det svenske influenserparet står midt i en kritikkstorm etter sin siste utenlandsreise.

KRITIKK: Janni og Jon Olsson Delér har mottatt mye kritikk etter en reise til Saudi-Arabia. Foto: Skjermdump fra Instagram
KRITIKK: Janni og Jon Olsson Delér har mottatt mye kritikk etter en reise til Saudi-Arabia. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Influenserparet Janni (31) og Jon Olsson Delér (39) er to av Sveriges største influensere, med henholdsvis 1,3 millioner og én million følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

Paret er ikke fremmed for å oppholde seg i sydligere strøk, og deler stadig bilder fra en eksklusiv hverdag hvor eksotiske reiser og yacht-liv ofte er en del av pakka.

Denne gangen har paret lagt ut på en noe omstridt reise til Saudi-Arabia. På Instagram kommer det også tydelig fram at de promoterer reisemålet, hvor de kun viser de polerte sidene ved landet.

Ifølge Expressen er ferieturen et samarbeid med landets turistbyrå. Flere av innleggene er tagget med «visitsaudi», men det er foreløpig uvisst om paret fikk reisen sponset.

Dette blir nå sterkt kritisert av organisasjonen Amnesty International Norge, som er kjent for å jobbe for menneskerettigheter.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med pressekontakten til Janni Olsson Delér, så langt uten å lykkes. Dagbladet har heller ikke lykkes i å komme i kontakt med Jon Olsson Delér.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.