Prins Harry og hertuginne Meghan:

Kritiseres: - Dypt opprørende

Hertugparet er i hardt vær nok en gang.

KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harrys medvirkning i dokumentaren «Live to Lead» blir ikke godt mottatt av Nelson Mandelas barnebarn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harrys medvirkning i dokumentaren «Live to Lead» blir ikke godt mottatt av Nelson Mandelas barnebarn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) har fått både fiender, men også fans over hele verden, da de i en årrekke har vært på «alles» lepper.

Forrige måned var hertugparet å se i den mye omdiskuterte dokumentaren «Harry & Meghan», og i kjent stil måtte de stå i en rekke kritikkstormer etter premieren.

Nå er de nok en gang tilbake på strømmetjenesten Netflix, men denne gangen i den sjudelte dokumentaren «Live to Lead». Det er det dog ikke alle som er særlig imponert over.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

En av dem er Ndileka Mandela (57), som er barnebarnet til Nelson Mandela. Hun kritiserer nå hertugparet for å ha brukt navnet til den tidligere sørafrikanske presidenten for å tiltrekke seg flere Netflix-seere. Det skriver den britiske storavisa The Telegraph.

I et intervju med The Australian snakker Mandela om episoden hvor Harry og Meghan er med, som er inspirert av anti-apartheid-kampanjen.

- Harry må være autentisk og holde seg til sin egen historie, hvilken relevans har bestefars liv med hans? Jeg tror ikke han eller Meghan noen gang har møtt bestefar ordentlig, kanskje da Harry var ung i Buckingham Palace, men de bruker sitatene hans i dokumentaren for å trekke inn folk og tjene millioner uten at Mandela-familien vinner noe på det, sier hun.

Prins Harry og hertuginne Meghan har på nåværende tidspunkt ikke kommentert kritikken.

- DYPT OPPRØREBDE: Ndileka Mandela forteller at hun synes det er dypt opprørende at prins Harry og Meghan brukte bestefarens navn i dokumentaren. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
- DYPT OPPRØREBDE: Ndileka Mandela forteller at hun synes det er dypt opprørende at prins Harry og Meghan brukte bestefarens navn i dokumentaren. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg vet at Nelson Mandela Foundation har støttet initiativet, men folk har stjålet bestefars sitater i årevis og har brukt arven hans fordi de vet at navnet hans selger - Harry og Meghan er ikke annerledes enn dem.

Videre påpeker Mandelas barnebarn at hun beundrer Harry for å ha hatt selvtilliten til å bryte ut fra den kongelige institusjonen, og at også hennes bestefar gjorde opprør mot et ekteskap for å finne sin egen vei i livet.

- Men det har sin pris, du må da finansiere ditt eget liv, jeg har sluttet fred med folk som bruker bestefars navn, men det er fortsatt dypt opprørende og kjedelig hver gang det skjer, fastslår hun.

URETTFERDIG: Siste del av dokumentaren om Meghan og Harry, er rett rundt hjørnet, og dette tror Se og Hørs kongehusekspert at de siste tre episodene vil handle om. Video: Rød Løper Vis mer

Alle de sju episodene av dokumentaren «Live to Lead» er nå tilgjengelige for å se på Netflix og ble sluppet bare dager før prins Harrys skal gi ut memoarene «Spare» neste tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer