Kong Charles:

Kritiseres: - Ufølsomt

Skuespilleren Michael Sheen reagerer på kongens Wales-besøk.

REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB
REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den walisiske skuespilleren Michael Sheen (53) delte nylig en video på Twitter. I videoen rettet han kritikk mot Storbritannias nye konge, kong Charles (73).

I videoen kritiserte skuespilleren kongens beslutning om å besøke Wales for første gang siden han ble konge 16. september, som er en historisk dag for Wales.

KONGEPARET: Her er kong Harald og dronning Sonja i Westminister Hall, der kisten til dronning Elizabeth ligger. Video: AP Vis mer

- Å velge 16. september for å komme til Wales for første gang som konge, rett etter å ha annonsert at hans sønn William (40) er den nye prinsen av Wales, virker å være gjennomtenkt. Om det er et bevisst valg tror jeg mange kan oppfatte det som så ufølsomt at det nesten er en fornærmelse, sier Sheen i videoen, gjengitt av blant andre Page Six.

16. september er nemlig «Owain Glyndŵr day» i Wales. En feiring av Owain Glyndŵr, som sies å være den siste innfødte prinsen av Wales og grunnleggeren av det første walisiske parlamentet.

Dagen er til for å minnes da Glyndŵr, på samme dato i 1400, begynte et 15 år langt opprør mot Englands Kong Henry IV for selvstendighet.

LONDON: Det er nasjonal sørgeperiode i England etter dronning Elizabeths død, 18. september 2022. Video/reporter: Thea Hope / Emma Cecilia Eriksson Vis mer

- Hvis det ble gjort i uvitenhet om betydningen av dagen, kan man lure på hva det å være prins av Wales, så lenge, faktisk betydde for ham, om han ikke er klar over hva den dagen betyr engang, fortsetter Sheen.

Skuespilleren åpnet videoen med å uttrykke sin medfølelse for tapet av dronning Elizabeth.

- Jeg har den dypeste sympati for kong Charles og hans barn og barnebarn, for tapet av moren, bestemoren og oldemoren, dronningen.

LANGER UT: Skuespilleren reagerer på kong Charles' besøk til Wales. Foto: Rich Hardcastle/BAFTA/REX/NTB
LANGER UT: Skuespilleren reagerer på kong Charles' besøk til Wales. Foto: Rich Hardcastle/BAFTA/REX/NTB Vis mer

Selv om kong Charles og dronning Camilla (75) ble tatt godt imot av folkemengden i Cardiff, er det stadig flere som ønsker en slutt på tittelen «prinsen av Wales». Til nå har over 25 000 signert et opprop om at tittelen fjernes, skriver WalesOnline.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer