Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Steve Irwin:

Krokodillejegerens fars siste møte med sønnen: - Følte at noe var på ferde

Bob Irwin hevder at sønnen skulle trappe ned på filmingen like før han døde. 

FAREN FORTELLER: Steve Irwin døde i 2006, men huskes fortsatt for sin innsats i villmarken. Nå har faren hans gitt ut bok, der flere fakta om den populære skikkelsen nå har kommet fram. Foto: NTB scanpix
FAREN FORTELLER: Steve Irwin døde i 2006, men huskes fortsatt for sin innsats i villmarken. Nå har faren hans gitt ut bok, der flere fakta om den populære skikkelsen nå har kommet fram. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2006 døde en av datidens mest populære tv-profiler. Steve Irwin, kjent for sine utrolige eventyr i villmarken, var ikke fremmed for å løfte krokodiller og å leke med livsfarlige giftslanger.

Karrieren kostet ham til slutt livet, da han ble stukket av en piggrokke under en innspilling. Irwin ble 44 år gammel.

Han er likevel på ingen måte glemt, og huskes fortsatt for sin livlige karakter og gledesspredere væremåte. De siste månedene har hans far, Bob Irwin (77), vært mye i rampelyset. Det på grunn av boka han har skrevet om sønnen, «'Last Crocodile Hunter: A Father and Son Legacy».

I september ble det kjent at han hadde funnet et brev fra sønnen - etter at han døde. Nå skaper Irwin senior overskrifter igjen. Denne gangen for sin skildring av det siste møte med Steve.

- Noe var på ferde

Det er den britiske avisa Daily Mail som først omtalte saken. I den populære boka beskriver faren hvordan det var å møte sønnen for siste gang, kort tid før piggrokken tok livet av ham.

Familien hadde akkurat tilbragt over en måned i Cape York i Queensland, der et forskingsprosjekt på krokodiller ble utført. Det var siste gang de så hverandre.

DYREFAMILIE: Steve Irwins far, Bob, har skrevet om forholdet sitt med sønnen i en ny bok. Her fotografert sammen med pytonslangen Rosie. Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS, NTB scanpix 
DYREFAMILIE: Steve Irwins far, Bob, har skrevet om forholdet sitt med sønnen i en ny bok. Her fotografert sammen med pytonslangen Rosie. Foto: EPA/DAN HIMBRECHTS, NTB scanpix  Vis mer

77-åringen skriver at han fikk en uggen følelse, spesielt av det siste håndtrykket med sønnen. Han skal ha kjent sønnens «smerte».

«Man kan ikke forutse den siste gangen man vil se sønnen sin, men jeg hadde definitivt følelsen av at han at følte noe var på ferde», heter det blant annet i boka.

Den da 44-år gamle villmarksstjerna hadde smerter etter oppholdet, og skal ha sagt at han var nære sin egen «best før-dato». Krokodillejegeren skal også ha oppført seg «noenlunde emosjonell» dagene før den giftige rokken til livet hans.

Dattera går i farens spor

I tillegg hevder faren i boka at Steve hadde planer om å kutte ned på filmingen og produksjonen av seriene han var med i. Det for å tilbringe mer tid sammen med dattera Bindi.

Hun er i dag 18 år, og er rikskjendis i Australia.Hun har blant annet vært med i den australske utgaven av «Skal vi danse», der hun dedikerte deltakelsen til sin døde far.

- For meg vil pappa alltid være min superhelt. Alt jeg gjør i livet gjør jeg for at han skal bli stolt over meg, har hun uttalt hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I FARENS FOTSPOR: Her mater åtte år gamle Robert Irwin en saltvannskrokodille for første gang. Han er Steve Irwins sønn. Video: NTB scanpix Vis mer

Bindi var selv bare åtte år gammel da faren gikk bort. Hun har tidligere snakket ut om sorgen etter farens bortgang, og forklart at hun ønsker å gå i hans fotspor, spesielt når det gjelder arbeid med dyrevelferd.

- Når man mister en person på den måten, så føles det som om solen aldri vil skinne igjen. Men den vil det. Kanskje ikke så sterkt, men du må finne lyset i alt du foretar deg, sa hun i fjor.

Kontroversiell

Den overveldende entusiasmen til Irwin var best kjent for norske tv-seere gjennom Discovery Channel, og sin tilsynelatende livsfarlige omgang med blant annet krokodiller, slanger og andre farlige vesener.

Mannen, stort sett alltid kledd i kakishorts og fjellstøvler, ble av hjemlige medier beskrevet som et australsk ikon.

Da «Crocodile Hunter» gikk første gang oppnådde den svært høye seertall over hele verden. Steves kone, Terr,i var hele tida en sentral del av de forskjellige tv-konseptene.

Irwins dyrestunt har ført til kontrovers flere ganger. I 2004 ble han etterforsket av myndighetene for å ha svømt på ryggen av to hvaler og oppholdt seg for nært pingviner og seler i Antarktis.

Bare et halvt år tidligere skapte australieren ramaskrik verden over da han matet en krokodille mens han hadde sin én måned gamle sønn Bob på armen. Bildene av den spesielle dyrepark-seansen gikk verden rundt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!