<strong>BARNEKT:</strong> Kronprins Frederik, her fotografert sammen med kronprinsesse Mary, slet med å komme inn på en bar i konas hjemland Australia i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BARNEKT: Kronprins Frederik, her fotografert sammen med kronprinsesse Mary, slet med å komme inn på en bar i konas hjemland Australia i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Kronprins Frederik (49) nektet adgang til bar i Australia

Hadde ikke med seg legitimasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Frederik ble stoppet av en dørvakt på en bar i Australia i helgen. Den danske tronarvingen manglet nemlig legitimasjon.

49-åringen, som i mange år bar tilnavnet partyprinsen, slapp dermed ikke inn på Jade Buddha Bar i Brisbane, skriver avisen Courier Mail tirsdag.

Etter et kvarters tid kom kronprinsen og hans følge tilbake med sju australske politifolk fra livvakttjenesten, som klarte å overbevise innehaveren om at australsk lov kunne settes til side for en dansk prins.

Strenge regler som skal beskytte mindreårige, betyr at mange australske delstater krever legitimasjon av alle som vil inn på utesteder om kvelden.

Phil Hogan, medeier av baren, er ikke overbegeistret for loven.

- Det er en idiotisk lov. Vi har ment hele tiden at den kom til å bli et mareritt. Dette skjer hele tiden og hele greia har vært et mareritt med tanke på turisme. Det er bare tull. Det er en overreaksjon, sier Hogan.

- Dette med prinsen er bare toppen av isfjellet. Dette skjer hele tiden med normale mennesker.

Frederik er i Australia i forbindelse med en regattauke i delstaten Queensland, der Brisbane er hovedstad.

Den danske kronprinsen traff for øvrig sin australske kone Mary under OL i Sydney i 2000 – på en bar.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer