Kongehuset:

Kronprins Frederik i ulykke

Kronprins Frederik har pådratt seg en skade i ryggsøylen.

SKADET: Kronprins Frederik av Danmark ble torsdag denne uka skadet i en ulykke. Det bekrefter det danske slottet i en pressemelding. Her fotografert i fjor under en jaktarrangement i Gludsted Plantage i Midtjylland. Foto: NTB scanpix 
SKADET: Kronprins Frederik av Danmark ble torsdag denne uka skadet i en ulykke. Det bekrefter det danske slottet i en pressemelding. Her fotografert i fjor under en jaktarrangement i Gludsted Plantage i Midtjylland. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frederik av Danmark (48) har skadet seg i en ulykke.

Det bekrefter det danske Slottet i en pressemelding.

De skriver at kronprinsen pådro seg et brudd i halsryggsøylen, etter et trampolinehopp ved et privat arrangement i en gymsal.

Avlyser opptreden

For å behandle bruddet må han gå med nakkekrage i omtrent 12 uker, melder Slottet ved kommunikasjonssjef Lene Balleby. Etter perioden med krage er det forventet at bruddet vil være grodd.

Som følge av skaden den danske kronprinsen har pådratt seg måtte han avlyse et oppdrag på Christiansborg Slott i dag, der utøverne som var med i OL og Paralympics skulle være. Kronprinsen er likevel ved godt mot.

- Jeg synes naturligvis ikke at det er gøy å ikke kunne delta i dag. Jeg hadde gledet meg til å feire de danske atletenes store, historiske prestasjoner i Rio. Jeg ønsker utøverne en god dag, forteller han i pressemeldingen.

Det er ikke ventet at skaden vil ødelegge for andre oppdrag i framtida for kronprinsen.

Frederik av Danmark er gift med Mary Donaldson og har fire barn. Bryllupet fant sted i København i 2004. Deres første barn kom til verden i oktober 2005, og siden har de fått flere. I 2011 fikk de tvillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer