Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kongehuset:

Kronprins Frederik i ulykke

Kronprins Frederik har pådratt seg en skade i ryggsøylen.

SKADET: Kronprins Frederik av Danmark ble torsdag denne uka skadet i en ulykke. Det bekrefter det danske slottet i en pressemelding. Her fotografert i fjor under en jaktarrangement i Gludsted Plantage i Midtjylland. Foto: NTB scanpix 
SKADET: Kronprins Frederik av Danmark ble torsdag denne uka skadet i en ulykke. Det bekrefter det danske slottet i en pressemelding. Her fotografert i fjor under en jaktarrangement i Gludsted Plantage i Midtjylland. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frederik av Danmark (48) har skadet seg i en ulykke.

Det bekrefter det danske Slottet i en pressemelding.

De skriver at kronprinsen pådro seg et brudd i halsryggsøylen, etter et trampolinehopp ved et privat arrangement i en gymsal.

Avlyser opptreden

For å behandle bruddet må han gå med nakkekrage i omtrent 12 uker, melder Slottet ved kommunikasjonssjef Lene Balleby. Etter perioden med krage er det forventet at bruddet vil være grodd.

Som følge av skaden den danske kronprinsen har pådratt seg måtte han avlyse et oppdrag på Christiansborg Slott i dag, der utøverne som var med i OL og Paralympics skulle være. Kronprinsen er likevel ved godt mot.

- Jeg synes naturligvis ikke at det er gøy å ikke kunne delta i dag. Jeg hadde gledet meg til å feire de danske atletenes store, historiske prestasjoner i Rio. Jeg ønsker utøverne en god dag, forteller han i pressemeldingen.

Det er ikke ventet at skaden vil ødelegge for andre oppdrag i framtida for kronprinsen.

Frederik av Danmark er gift med Mary Donaldson og har fire barn. Bryllupet fant sted i København i 2004. Deres første barn kom til verden i oktober 2005, og siden har de fått flere. I 2011 fikk de tvillinger.

Frederik har både arverett til den danske og den britiske tronen. Sistnevnte er han imidlertid relativt langt nede på lista på.

Mette-Marit har også slitt med vond nakke

Også vår egen kronprinsesse Mette-Marit har måtte kaste inn håndkleet på grunn av vond nakke.

Mette-Marit har slitt med tilbakevendende plager i rygg og nakke etter et fall i Ukraina i 2008, og ble operert for prolaps i nakken i 2013.

Senest i år har hun måtte innstille offisielle plikter på grunn av smerter.

Drøye sexpåstander

Tidligere i år sto kronprinsen midt i en storm mot det danske ukebladet Her&Nu, som meldte at Frederik hadde vært utro med en dansk luksusprostituert.

De drøye påstandene kommer ifølge Ekstra Bladet fra en kjendis-sexolog ved navn Jakob Olrik, som nylig har utgitt en bok der en anonym, prostituert kvinne snakker om hvordan hun har ligget med flere kjente menn.

Kvinnen, som attpåtil er forfatterens ekskjæreste, hevder å jevnlig ha mottatt 50 000 kroner av den danske tronarvingen for å ha sex med ham.

Det danske kongehuset reagerte kraftig på beskyldningene mot kronprinsen.

- Kongehuset overveier alltid hvorvidt det som blir skrevet om kongefamilien i media, bør konfronteres. Dette gjelder også i konkrete tilfeller, som når krenkende og usanne påstander basert på rykter og gjetting, blir viderebrakt, skrev kommunikasjonssjef Lene Balleby til Metroexpress.

Her&Nu la seg flate etter skandaleoppslaget, men lot bladene være i butikkhyllene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!