Kronprins Haakon:

Kronprinsen fortsatt syk

Kronprins Haakon måtte avlyse oppdrag tirsdag. Onsdag er han fremdeles syk.

SYK: Kronprins Haakon avlyser oppdrag. Her fra en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SYK: Kronprins Haakon avlyser oppdrag. Her fra en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag skulle kronprins Haakon (48) i utgangspunktet ha tatt imot det nederlandske kongeparet som er på statsbesøk. Kongehuset opplyste da at han hadde forskjølelsessymptomer, men at han har testet negativt for corona.

Onsdag blir det kjent at kronprinsen heller ikke i dag får deltatt på programmet.

- Hans Kongelige Høyhet kronprinsen vil heller ikke i dag kunne delta på det offisielle programmet på grunn av forkjølelsessymptomer. Kronprinsen har testet negativt på corona, opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til NTB.

Det nederlandske kongeparet har fullstappet program sammen med den norske kongefamilien i løpet av sine tre dager i Norge.

Kronprinsparet står fremdeles oppført med programposter torsdag, når det nederlandske kongeparet skal besøke Trondheim.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Står hverandre nær

Det hele ble sparket i gang på Slottsplassen tirsdag, og en gallamiddag samme kveld. Kronprinsen var heller ikke til stede under middagen.

- I kronprins Haakons fravær fikk kronprinsesse Mette-Marit selskap av sin svigerinne prinsesse Märtha Louise på vei inn til middagen. De to står hverandre nær, og lot til å være glade over hverandres selskap. Begge har et tett forhold til de nederlandske gjestene, så jeg tipper de gledet seg litt ekstra til kveldens galla, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Statsbesøket markerer det nære forholdet mellom Norge og Nederland – og landenes kongehus. Våre to land deler mange av de samme verdiene og søker ofte sammen for å løse de store globale utfordringene gjennom arbeidet i internasjonale organisasjoner som FN, WTO og NATO, skriver Det Norske Kongehuset på sine nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer