Kronprins Haakon:

Kronprinsen fyller år

Hylles av kronprinsesse Mette-Marit på bursdagen.

BURSDAGSBARN: Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag. Her sammen med kronprinsesse Mette-Marit under fotografering på landstedet på Dvergsøya tidligere denne måneden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag. Her sammen med kronprinsesse Mette-Marit under fotografering på landstedet på Dvergsøya tidligere denne måneden. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, lørdag 20. juli, er det nøyaktig 46 år siden Norges nye tronarving kom til verden. Han fikk navnet Haakon Magnus, og har i løpet av livet gått fra å være prins til å bli kronprins. En dag i framtida skal han bli konge.

I anledning den store dagen har kongehuset delt en rekke nye bilder av Haakon sammen med familien på Sørlandet - hvor de ferierer på landstedet Vogts Villa på Dvergsøya. Bildene ble delt allerede tidligere denne måneden, men på kongehusets nettsteder kommer det fram at bildene er tatt i anledning kronprinsens bursdag.

Kongehuset kommenterer sjelden kronprinsfamiliens bursdager, med mindre det er store jubileer, og på nettstedet står det at dagen vil bli feiret privat.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekrefter overfor Dagbladet at dagen feires privat.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at det er vanlig at dagen feires på hytta med familien.

- Kronprins Haakon har jo bursdag midt i fellesferien, og feirer tradisjonen tro på hytta, enten på foreldrenes hytte på Mågerø, eller på hytta han og resten av kronprinsfamilien leier på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer