Kronprins Haakon:

Kronprinsen med spesiell detalj

Kronprins Haakon overrasket på Slottet.

PÅ SLOTTET: Regjeringen, kong Harald og kronprins Haakon på Slottet tirsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PÅ SLOTTET: Regjeringen, kong Harald og kronprins Haakon på Slottet tirsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Som kongelig er reglene man må forholde seg til vanligvis langt flere enn for mannen i gata. Slik er det naturligvis for tronarving kronprins Haakon (48), som sammen med kong Harald (84) mottok Erna Solberg (60) og regjeringens avskjedssøknad på Slottet tirsdag.

Både kongen og kronprinsen bar i tradisjonen tro hærens gallauniform for anledningen. Forsvarets uniformer har lange tradisjoner, og også her er reglene mange.

Klare regler

Både tilbehør og frisyrer har klare retningslinjer, men kronprins Haakon har tilsynelatende tatt seg noen friheter denne gangen.

I Forsvarets «Bestemmelse om uniformer» står det blant annet at armbåndsur eller tilsvarende tillates båret til alle uniformer. Det kommer imidlertid fram at slike gjenstander skal være av alminnelig størrelse og nøytralt utseende.

Den regelen har ikke Haakon akkurat fulgt til punkt og prikke denne gangen. På armen hadde han nemlig en svær svart klokke med turkis reim og detaljer - et blikkfang, vil nok mange mene.

- Sier noe om han

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller riktignok at når man er landets framtidige konge, synes hun kronprinsen må få lov til å gå med den klokka han vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer