STOLT: Lørdag formiddag døpte prinsesse Ingrid Alexandra et nytt forskningsskip. Kronprins Haakon var tydelig stolt av datteren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
STOLT: Lørdag formiddag døpte prinsesse Ingrid Alexandra et nytt forskningsskip. Kronprins Haakon var tydelig stolt av datteren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB ScanpixVis mer

Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Kronprinsen var veldig stolt

Ingrid Alexandra døpte nytt forskningsskip.

Lørdag var prinsesse Ingrid Alexandra (14) med kronprins Haakon (45) til Tromsø, hvor hun har fått det ærefulle oppdraget om å døpe det nye forskningsskipet «Kronprins Haakon».

Den tradisjonelle champagneflasken var byttet ut med en isklump fra polområdene, og prinsessen så ut til å ta oppgaven på strak arm.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, som var til stede under dåpen, slengte prinsessen isklumpen rett inn i båtrekka.

- Kronprins Haakon fortalte at han var veldig stolt over datteren, forteller han videre.

Saken fortsetter under bildene.

GLIMRENDE JOBB: Prinsessen tok oppgaven på strak arm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
GLIMRENDE JOBB: Prinsessen tok oppgaven på strak arm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer
GLIMRENDE JOBB: Prinsessen tok oppgaven på strak arm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
GLIMRENDE JOBB: Prinsessen tok oppgaven på strak arm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer

Etter dåpen fikk Haakon og Ingrid Alexandra en times omvisning på skipet, hvor blant andre kronprinsen fikk prøve å sitte i kapteinstolen på broen. Ifølge kongehuseksperten så det ut til at Haakon syntes det var veldig stas.

Det avanserte forskningsskipet har kostet 1,4 milliarder kroner, og er laget for helårlig operasjon i isfylte farvann. Det skal brukes til forskning i Artkis og Antarktis og har førsteklasses egenskaper for navigering i is.

I etterkant går turen videre, hvor de begge skal få prøve hundeslede. Ifølge kongehuseksperten skal prinsessen kjøre mens faren får sitte på. Han forteller også at turen vil foregå på hjul da snøen enda ikke har lagt seg.

Ikke helt som planlagt

Dette er imidlertid ikke første gang prinsesse Ingrid Alexandra har fått i oppdrag å døpe skip. Hun gjorde det også blant annet i 2015, da hun skulle døpe Redningsselskapets nyeste redningsskøyte, Elias.

PÅ NORGESBESØK: Kate og William ble vist rundt i Ingrid Alexandras skulpturpark, som ligger i Slottsparken. Her viste dronning Sonja, kronprinsparet, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra fram skulpturene som barn rundt om i Norge har designet.Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Dåpen fant sted på Honnørbrygga i Oslo og var prinsessens første offisielle oppdrag, men det var ikke alt som gikk helt etter planen under debuten.

Da Ingrid Alexandra skulle døpe båten ved å sende en champagneflaske i snor mot siden av redningsskøyta, måtte det flere forsøk til før flasken knuste.

Prinsessen lot seg imidlertid ikke affisere, og på hennes tredje forsøk knuste endelig flasken, til applaus fra de fremmøtte.

Den gang fikk hun selskap av blant andre bestefar kong Harald (81).