Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Kronprinsen var veldig stolt

Ingrid Alexandra døpte nytt forskningsskip.

STOLT: Lørdag formiddag døpte prinsesse Ingrid Alexandra et nytt forskningsskip. Kronprins Haakon var tydelig stolt av datteren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
STOLT: Lørdag formiddag døpte prinsesse Ingrid Alexandra et nytt forskningsskip. Kronprins Haakon var tydelig stolt av datteren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag var prinsesse Ingrid Alexandra (14) med kronprins Haakon (45) til Tromsø, hvor hun har fått det ærefulle oppdraget om å døpe det nye forskningsskipet «Kronprins Haakon».

Den tradisjonelle champagneflasken var byttet ut med en isklump fra polområdene, og prinsessen så ut til å ta oppgaven på strak arm.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, som var til stede under dåpen, slengte prinsessen isklumpen rett inn i båtrekka.

- Kronprins Haakon fortalte at han var veldig stolt over datteren, forteller han videre.

Saken fortsetter under bildene.

Etter dåpen fikk Haakon og Ingrid Alexandra en times omvisning på skipet, hvor blant andre kronprinsen fikk prøve å sitte i kapteinstolen på broen. Ifølge kongehuseksperten så det ut til at Haakon syntes det var veldig stas.

Det avanserte forskningsskipet har kostet 1,4 milliarder kroner, og er laget for helårlig operasjon i isfylte farvann. Det skal brukes til forskning i Artkis og Antarktis og har førsteklasses egenskaper for navigering i is.

I etterkant går turen videre, hvor de begge skal få prøve hundeslede. Ifølge kongehuseksperten skal prinsessen kjøre mens faren får sitte på. Han forteller også at turen vil foregå på hjul da snøen enda ikke har lagt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer