Kronprinsesse Mary:

Kronprinsesse Mary coronasmittet

Danskenes kronprinsesse er smittet av coronaviruset.

CORONASMITTET: Kronprinsesse Mary av Danmark er smittet av coronaviruset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
CORONASMITTET: Kronprinsesse Mary av Danmark er smittet av coronaviruset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske kronprinsessen Mary (49) har fått corona. Det melder danske BT.

Kongehuset sendte onsdag ettermiddag ut en pressemelding der de bekreftet at kronprinsessen testet positivt for COVID-19:

«H.K.H Kronprinsessen testet i dag onsdag, den 15. desember 2021, positivt for coronaviruset. Hennes Kongelige høyhet oppholder seg i isolasjon i Frederik VIII's Palass på Amalienborg. De er ikke konstatert smitte hos andre i familien».

Videre heter det i pressemeldingen at kongehuset mottar rådgivning i forbindelse med smitteoppsporing, og at kronprinsessen vil oppholde seg i isolasjon helt til det, etter de gjeldende retningslinjene, er sikkert å avsbryte isolasjonen.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Det framkommer ikke i hvilken forbindelse Mary ble smittet. Det opplyses heller ikke om det er snakk om Omikron-varianten eller ikke.

Dette er andre gang noen i den danske kongefamilien er smittet av corona. I fjor, på nesten samme tidspunkt, ble prins Christian smittet etter et lokalt utbrudd ved barneskolen hans, Trangegårdskolen i Hellerup.

Kongefamiliens overhode, dronning Margrethe, er heldigvis godt beskyttet. Hun fortalte tilbake i november, i forbindelse med en pressekonferanse på Tivoli i København, at hun hadde fått tredje dose av coronavaksinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer