Kronprinsesse Mary av Danmark

Kronprinsesse Mary om den første tida i Danmark: - Jeg klarte ikke å fatte hva som skjedde

Den danske kronprinsessa letter på sløret om sin første tid som kongelig kjæreste.

STRÅLER: Kronprinsesse Mary av Danmark flyttet fra Australia i 2002, og har aldri sett tilbake. Likevel sier hun i et nytt intervju at den første tiden i Danmark var vanskelig for henne. Her er hun og kronprins Frederik i Oslo tidligere i år, i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STRÅLER: Kronprinsesse Mary av Danmark flyttet fra Australia i 2002, og har aldri sett tilbake. Likevel sier hun i et nytt intervju at den første tiden i Danmark var vanskelig for henne. Her er hun og kronprins Frederik i Oslo tidligere i år, i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Australske Mary Donaldson (45) fikk et liv hun trolig aldri hadde forestilt seg mens hun vokste opp i Tasmania i Australia. Hun er i dag kronprinsesse av Danmark, gift med kronprins Frederik (49).

Sammen har de barna Christian (11), Isabella (10) og tvillingene Vincent (6) og Josephine (6), som alle er i skolealder. Kronprinsessa er godt likt i Danmark, og stiller stadig på offisielle oppdrag - både alene og ved ektemannens side.

Selv om hun har slått seg til ro i Danmark nå, var det ikke alltid så enkelt for den 45 år gamle australsk-britisk statsborgeren. I et nytt intervju snakker kronprinsessa åpent om den første tiden i Danmark, og at den ikke var så lett som først antatt.

- Klarte ikke

Det er i forbindelse med at hennes fond fyller ti år at hun har latt seg intervjue av den danske gratisavisa Ud & Se. Første gang hun møtte den danske kronprinsen var under OL i Sydney i 2000, og det skulle raskt oppstå varme følelser mellom de to ungdommene.

Kun to år etter dette pakket hun koffertene og forlot Australia, til fordel for Danmarks flathet og kalde vind. Hun jobbet i Microsoft, uten at det danske folk ble informert om at hun egentlig var kronprinsens utkårede. Året etter valgte de imidlertid å avsløre at de hadde forlovet seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer