Kronprinsesse Mette-Marit anerkjennes i internasjonalt magasin: - En reise som har betydd mye for meg personlig

På liste over ledende tenkere. 

TAKKNEMLIG: Kronprinsesse Mette-Marit figurerer i kategorien moguler, sammen med Melinda Gates og Kate Roberts. Alle tre anerkjennes for partnerskapet the Maverick Collective, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over. Initiativet ble lansert i mai i år. Foto: NTB Scanpix
TAKKNEMLIG: Kronprinsesse Mette-Marit figurerer i kategorien moguler, sammen med Melinda Gates og Kate Roberts. Alle tre anerkjennes for partnerskapet the Maverick Collective, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over. Initiativet ble lansert i mai i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I kveld melder NTB at kronprinsesse Mette-Marit har havnet på tidsskriftet Foreign Policy Magazines liste over årets hundre ledende tenkere.

Kronprinsesse er plukket ut som en av åtte personer i kategorien moguler, sammen med blant andre Melinda Gates og Kate Roberts.

Alle tre anerkjennes for partnerskapet the Maverick Collective, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over.

- Jeg er glad og stolt over hva vi har fått til med Maverick Collective. Prosjektene som drives gjennom dette partnerskapet har allerede fått stor betydning for rundt 300 000 kvinner i ulike deler av verden. Blant annet er et av våre prosjekter nå det største i India for å bekjempe vold mot kvinner.

- Ved at engasjerte, private givere, det offentlige og sivilt samfunn samarbeider, skaper vi målrettede prosjekter som treffer de berørte på en veldig god måte, sier kronprinsesse Mette-Marit, via Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

Flere nordmenn på lista

Videre mener kronprinsessen at det er en stor ære å se at Foreign Policy Magazine velger å sette fokus på kvinners rettigheter gjennom nye globale løsninger.

- Jeg har jobbet med dette prosjektet lenge, og det har vært hardt - men motiverende arbeid. Det er en reise som har betydd mye for meg personlig, og jeg er glad for å kunne bidra. Jeg er også veldig glad og takknemlig for at Melinda Gates i sin tid trodde på prosjektet vårt og hjalp oss å sette det opp. For å sikre kvinners rett til god helse er vi avhengig av nye og innovative løsninger.

I kåringa til det internasjonale magasinet finner man også Miljøpartiet de Grønnes leder Rasmus Hansson, som tidligere i kveld uttalte at han var svært glad for å motta prisen.

PÅ LISTA: Miljøpartiet de Grønnes leder Rasmus Hansson. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PÅ LISTA: Miljøpartiet de Grønnes leder Rasmus Hansson. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Den tar jeg imot på vegne av den voksende grønne, globale bevegelsen som vi nå ser i Europa og i hele verden. Det bør også være en øyeåpner for norske politikere om at miljøpolitikk kommer til å komme stadig høyere på agendaen i årene som kommer, sier Hansson selv i en kommentar til plassen på listen

Rasmus Hansson ble valgt ut blant annet for hans gjennomslag for at Statens pensjonsfond utland - også kalt oljefondet - i 2015 trakk seg ut av kull, samt for at regjeringen i sommer fastslo at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2030, skriver NTB.