Kronprinsesse Mette-Marit:

Kronprinsesse Mette-Marit har krystallsyke

Det melder Kongehuset torsdag formiddag.

SYK: Kronprinsesse Mette-Marit har fått påvist krystallsyke, melder kongehuset. Foto: NTB scanpix
SYK: Kronprinsesse Mette-Marit har fått påvist krystallsyke, melder kongehuset. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Kronprinsesse Mette-Marit (44) har fått påvist krystallsyke. Det melder Kongehuset på sine nettsider. Kommunikasjonssjef Sven G. Gjeruldsen bekrefter opplysningene overfor Dagbladet.

«Kronprinsessen er i bedring, men etter råd fra legen reiser Kronprinsessen ikke til Tromsø i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil derfor gjennomføre Gjestebudet alene», heter det i meldingen.

Tilbake på søndag

Gjeruldsen vil ikke kommentere når kronprinsessen fikk diagnosen eller hvilken behandling hun har fått. Han understreker derimot at hun er i bedring.

Kronprins Haakon overtar hennes plikter nå som hun er syk. Hun skulle egentlig ha gjennomført et gjestebud i Tromsø, men ektemannen tar over. Det er vanlig praksis at kronprinsen overtar kronprinsessens plikter når hun er syk.

Kongehuset opplyser om at kronprinsessen etter planen vil gjenoppta sine offisielle plikter allerede på søndag. Ifølge programmet hennes skal hun da delta på en minnemarkering i forbindelse med 75-årsmarkeringen for deportasjonen av jødene i Norge.

Ifølge Helse-Norge er krystallsyke en av de vanligste årsakene til svimmelhet. Sykdommen er ufarlig og vanligvis forbigående, selv om det hender at man får tilbakefall. Sykdommen oppstår på grunn av en feilfunksjon i buegangene i det indre øret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer