Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Mette-Marit kommer ikke på årets Nobelkonsert

Det bekrefter Slottet overfor Dagbladet.

KOMMER IKKE: I dag kan Slottet bekrefte til Dagbladet at Mette-Marit ikke vil komme på årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum. Foto: Stella Pictures
KOMMER IKKE: I dag kan Slottet bekrefte til Dagbladet at Mette-Marit ikke vil komme på årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Om litt over en uke er det nok en gang duket for fest i Oslos storstue, da årets Nobelkonsert går av stabelen.

For en måned siden ble det kjent at «Homeland»-stjerna Claire Danes skal lede årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum, og tidligere i dag ble det klart at hun får selskap på scenen av skuespilleren Aaron Eckhart (45).

Hvert år blir Oslo Spektrum gjort om til en festsal og flere celebre gjester strømmer til Oslo Spektrum for å få med seg Nobelshowet. Blant gjestene har kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vært på plass på de tidligere Nobelkonsertene.

I dag bekrefter Slottet overfor Dagbladet at Mette-Marit ikke kommer på årets Nobelkonsert.

Med unntak av 2010 har kronprinsesse Mette-Marit vært på alle Nobelkonsertene.

Sykmeldt Tidligere i høst ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit sykmeldte seg på grunn av en prolaps i nakken. Dette skal også ifølge Slottet være årsaken til at hun ikke kommer på årets konsert.

2011: Kronprinsesse Mette-Marit har de siste årene koset seg på Nobelkonserten. I år kommer hun ikke på grunn av sykdom. Foto: Stella Pictures
2011: Kronprinsesse Mette-Marit har de siste årene koset seg på Nobelkonserten. I år kommer hun ikke på grunn av sykdom. Foto: Stella Pictures Vis mer

To uker etter hun først ble sykmeldt i to uker, kunne Slottet bekrefte at hun hadde fått forlenget sykefraværet med seks til åtte uker.

For noen uker siden opplyst kongehuset at hun også skulle opereres.

- Vi hadde håpet at hun skulle slippe en operasjon. Dessverre har vi nå fått beskjed om at det er medisinsk påkrevd av hennes leger, sa Marianne Hagen, kommunikasjonsansvarlig ved Slottet, til Dagbladet.

Sterke artistnavn Både Mette-Marit og kronprins Haakon har vært å sett på Nobelkonserten de tidligere årene, og i fjor tok hun en liten dans på galleriet da den britiske stjerneartisten Seal spilte låta «Crazy».

Også kronprinsessens sønn Marius Høiby Borg var på konserten i fjor.

Under fjorårets show var det «Sex og Singelliv»-skuespilleren Sarah Jessica Parker og Hollywood-kjekkasen Gerard Butler som var Nobel-verter.

I år er det artistene Mary J. Blige, James Blunt, Jake Bugg, Timbuktu, Zara Larsson, Envy og Omar Souleyman som vil stå på scenen, i tillegg til den kontroversielle britiske sangeren Morrissey, noe som har vakt sterke reaksjoner.

Nobelkonserten går av stabelen 11. desember og er den 20. i rekken.

PÅ BANKETT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og Thorbjørn Jagland under fjorårets Nobel Fredspris-bankett. Foto: Stella Pictures
PÅ BANKETT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og Thorbjørn Jagland under fjorårets Nobel Fredspris-bankett. Foto: Stella Pictures Vis mer