SYKMELDT: Kronprinsesse Mette-Maritble er sykemeldt i minst to uker etter at hun har fått en prolaps.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SYKMELDT: Kronprinsesse Mette-Maritble er sykemeldt i minst to uker etter at hun har fått en prolaps. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt

Ute to uker med prolaps.

- Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt i minst to uker på grunn av prolaps i nakken, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet.

Dette er en vedvarende utfordring for kronprinsessen og det kan ikke utelukkes at perioden vil bli forlenget. Kronprinsessen vil likevel forsøke å gjennomføre enkelte arrangementer i perioden, skriver Kongehuset.no. på sin hjemmeside.

Må desverre avlyses - Alt offisielt program for Kronprinsesse Mette-Marit må desverre avlyses de neste to ukene. Turen til Finland om to uker blir som planlagt gjennomført av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon. Han vil da reise alene, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet.

Kronprinsparet skulle egentlig ha reist på offisielt besøk til Finland 22. og 23. oktober for å sette søkelys på det nære samarbeidet mellom Norge og Finland. Det var den finske presidenten Sauli Niinisto som hadde invitert kronprinsparet, men nå blir det altså Haakon som drar alene til Finland.

Også i 2010 var kronprinsessen sykmeldt på grunn av nakkeproblemer. Den gang var hun sykmeldt i tre uker grunnet slitasjeskader på nakkevirvlene.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle blant annet vært med på en litterær togreise i Nord-Norge i begynnelsen av neste uke, med stopp på en rekke stasjoner for å møte folk. Denne turen må avlyses.

Det samme er tilfellet for arrangementet Film Fra Sør. Kommunikasjonsansvarlig Ida Johannessen for filmfestivalen forteller at hun skulle vært med på en visning av den saudiarabiske filmen «Den Grønne sykkelen».

- Jeg vil ikke kommentere saken før jeg har hørt noe offesielt fra Slottet, sier Johannessen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer er det minst fem arrangementer hvor kronprinsesse Mette-Marit skulle ha deltatt som blir berørt.