Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Victoria forlover seg

Kunngjøres i dag, skriver svenske aviser.

||| (Dagbladet.no): Sveriges kronprinsesse Victoria (31) vil kunngjøre sin forlovelse med kjæresten Daniel Westling (35) i dag, melder svenske medier. Selve bryllupet skal stå neste vår eller sommer.

Expressen og en rekke andre svenske nettaviser melder at en kunngjøring om forlovelsen vil komme fra slottet i løpet av tirsdagen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt skal allerede være informert. Han er innkalt til et ekstraordinært møte på slottet tirsdag, bekrefter statsministerens pressesekretær Edvard Unsgaard overfor NTB.

Må godkjennes av Regjeringen
I henhold til svensk lov må Regjeringen godkjenne tronarvingens giftermål for at hun ikke skal miste arveretten til tronen. Men det er ingen som tror at Reinert har innsigelser mot forlovelsen.

Kronprinsesse Victoria (31) møtte treningsinstruktøren Daniel Westling (35) i 2001, etter at lillesøster Madeleine tipset henne om treningsstudioet Master Training i Stockholm.

Året etter ble det klart at det hadde blusset opp en romanse mellom tronarvingen og treneren.

Flyttet sammen
Svenske medier har skrevet at Victorias far, kong Carl Gustaf, ikke var spesielt fornøyd med at eldstedatteren fant seg en mann av folket og at han har forsøkt å forhindre et bryllup mellom de to.

Det gikk Victoria selv ut og benektet og kalte det urettferdig overfor faren.

Paret hadde angivelig allerede vært samboere en stund da Westling i fjor sommer offisielt skiftet adresse til Drottningholm, slottsområdet i Stockholm.

Forberedelser
Siden da har svenskene ventet i spenning på en kunngjøring om forlovelse. I oktober i fjor tiltok ryktene etter at PR-avdelingen til det svenske utenriksdepartementet ba om ekstrabevilling for å kunne håndtere pågangen fra presse i forbindelse med et kongelig bryllup.

Spekulasjonene har vært mange, men endelig ser det ut som om ventetiden er over for bryllupshungrige svensker. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media