Kronprinsesse Amalia:

Kronprinsessen trosset corona-råd

Kronprinsesse Amalia ble myndig forrige uke.

TRONARVING: Kronprinsesse Amalia skal en dag arve den nederlandske tronen. Foto: Splash News/NTB
TRONARVING: Kronprinsesse Amalia skal en dag arve den nederlandske tronen. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke var det 18 år siden kongeparet av Nederland, kong Willem-Alexander (54) og dronning Máxima (50), ble foreldre for første gang da dattera kronprinsesse Amalia kom til verden.

Den store dagen ønsket naturligvis tronarvingen å feire med brask og bram på fødselsdagen sin 7. desember - til tross for klare anbefalinger knyttet til coronasituasjonen.

Tok forholdsregler

Ifølge Reuters inviterte kronprinsessen 21 personer til feiring forrige uke, selv om regjeringen har oppfordret det nederlandske folket til å ikke ha mer enn fire gjester for tida.

18-åringen avlyste imidlertid innendørsaktivitetene, men samlet en stor gjeng i hagen, noe statsminister Mark Rutte bekreftet onsdag.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

«Gjester ble bedt om å teste seg. Alle var vaksinerte. Forutsetningen var at de ville holde en akseptabel avstand», het det fra statsministeren.

Ikke brutt regler

Rutte sa videre at kongen i ettertid har ment at dette ikke var en så god idé, noe Rutte mener er en fornuftig reaksjon.

Det skal riktignok nevnes at kronprinsessen ikke har brutt noen regler, men at feiringen fant sted samtidig som sykehus sliter med å ha nok kapasitet til å behandle coronapasienter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer