Den danske kronprinsfamilien:

Kronprinsfamilien flytter

Kronprinsparet og barna er på flyttefot igjen.

FLYTTER TILBAKE: Etter å ha bodd i Kancellihuset på Fredensborg slott et halvt år, flytter kronprinsfamilien. Foto: Franne Voigt
FLYTTER TILBAKE: Etter å ha bodd i Kancellihuset på Fredensborg slott et halvt år, flytter kronprinsfamilien. Foto: Franne Voigt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av april meddelte det danske kongehuset at kronprins Frederik (52), kronprinsesse Mary (48) og deres fire barn, prins Christian (15), prinsesse Isabella (13), prins Vincent og prinsesse Josephine (9), hadde flyttet fra Amalienborg slott.

- Fra fredag den 24. april 2020 vil kronprinsparet sammen med deres fire barn ha residens i Kancellihuset på Fredensborg Slott, hvor deres kongelige høyheter vil oppholde seg de kommende månedene, het det i kongehusets kunngjøring.

Videre i pressemeldingen sto det at kronprinsfamilien lenge hadde hatt et ønske om å oppholde seg i Kancellihuset over lengre perioder.

På flyttefot - igjen

Kronprinsparet overtok Kancellihuset etter at de giftet seg i 2004, og hadde stedet som hovedresidens fram til boligen på Amalienborg sto ferdig etter omfattende renovering i 2010.

Kronprinsparets to eldste barn, prins Christian og prinsesse Isabella tilbrakte dermed sine første leveår her.

Nå er kronprinsfamilien imidlertid på flyttefot igjen.

Ifølge Billed Bladet skal kronprinsfamilien flytte tilbake til Frederik VIII's palé på Amalienborg slott i København.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer