Kronprinsfamilien i sorg

Kronprinsesse Mette-Marit forteller at de har mistet sin firbeinte venn.

GIKK BORT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er her avbildet da de feriererte på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor. Hundene Milly Kakao (t.v.) og Muffins Kråkebolle var også med. Nå er sistenevnte hund gått bort. Foto: Berit Roald / NTB
GIKK BORT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra er her avbildet da de feriererte på Dvergsøya utenfor Kristiansand i fjor. Hundene Milly Kakao (t.v.) og Muffins Kråkebolle var også med. Nå er sistenevnte hund gått bort. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Aller siste tur. Denne uken døde Muffinsen vår av kreft. Hele familiens gøye kråkebolle og bestevenn som ble født hjemme i stua», skriver kronprinsesse Mette-Marit på Instagram.

BURSDAG: 20. juli fyller vår helt egne kronprins Haakon 47 år.
 I den anledning har kronprinsesse Mette-Marit valgt å hylle ektemannen på Instagram. Video: Instagram / Crownprincessmm. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Savner henne veldig

Og det er tydelig at kronprinsfamilien er i sorg etter hunden Muffins' bortgang.

«Helt siden hun kom til verden har hun vært et naturlig midtpunkt i livet vårt. Hun har blitt kost med, kledd opp i alle slags gevanter, tatt med på tur og ski og har hatt et godt hundeliv. Hun kunne være skikkelig rampete og elsket å stikke av, men mest av alt var Muffins spesielt glad i kos, barn, robotgressklippere og Milly».

Kronprinsessen fortsetter:

«Hun har gitt oss alle mer kjærlighet, trøst og latter enn det er lov å håpe på, og alle her og mamma Milly savner henne veldig», fortsetter kronprinsessen.

Operert for kreft

Det var for drøye tolv år siden at blandingshunden Milly Kakao flyttet inn hos kronprinsfamilien på Skaugum, bare fire måneder gammel. Hunden, som er blanding mellom labrador og puddel, fikk fire år seinere, sommeren 2013, ni valper.

Kronprinsfamilien beholdt den ene, som fikk navnet Muffins Kråkebolle, og de to hundene har ved flere anledninger blitt avbildet sammen med kronprins Haakon (48), kronprinsesse Mette-Marit (47) og barna. Hundene var som regel også å se på trappa utenfor familiens hjem på Skaugum på 17. mai når de vinker til barnetoget.

De to firbente hasr vært en viktig del av familien, og fjor høst skrev Se og Hør at Muffins Kråkebolle var blitt operert for kreft. Bladet skrev den gang at en stor kreftcyste ble fjernet.

Under ett år etterpå stod hundens liv altså dessverre ikke til å redde.

Oppfordret til revurdering

Da det for tolv år siden ble kjent at kronprinsparet skulle få den aktuelle rasen, ble de oppfordret til å revurdere valget av formann i Norsk Puddelklubb, Tone Bekkåsen Fischer.

- Det er ikke ment som kritikk, men vi mener at kronprinsparet kanskje bør ta en tur i tenkeboksen før de tar en endelig beslutning, uttalte hun den gang til VG.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

I et brev til Kongehuset skrev puddelklubben at de var redd for en moterase som tiltrakk seg useriøse aktører som avler fram valper hvor det verken er fokus på helse eller riktig oppdrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer