Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits jul:

Kronprinsparet feirer julaften på Egon

Tilbringer deler av julaften sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset.

ALTERNATIV JUL: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon skal feire deler av julaften på restaurant Egon på Storo i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ALTERNATIV JUL: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon skal feire deler av julaften på restaurant Egon på Storo i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet skal tilbringe julaften formiddag sammen med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på en restaurant i Oslo.

Det er Egon på Storo-senteret som åpner dørene og lager jul for vanskeligstilte som vanligvis får hjelp hos Natthjemmet og Fattighuset. Her blir det servering av julemat og utdeling av gaver.

I tillegg vil de altså få besøk av kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44).

Egon bidrar med mat og lokale, mens de øvrige 130 butikkene på Storo er med og gir gaver. Det vil trolig komme mellom 150 og 200 gjester på julaften.

- En uforglemmelig jul

De ansatte tropper opp på fridagen sin for å lage jul til Fattighuset og Natthjemmet.

- Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, sier daglig leder hos Egon, Øystein Hoff.

- Jeg er svært stolt over å ha slike ansatte og vi ønsker å lage en uforglemmelig jul for dem som kommer. Julen handler om å bry seg om andre, sier sjefen på Egon Storo.

Fattighuset bidrar med mat og økonomisk hjelp til personer som trenger det, mens Natthjemmet er et akutt overnattingstilbud til kvinner i rus og prostitusjonsmiljøet i Oslo.

RØRENDE: «Petter Uteligger»-gjengen var nominert i hele tre Gullruten-kategorier i fjor. I videoen får de nye klær til den prestisjefylte prisutdelingen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Like før jul i 2014 serverte for øvrig kronprinsparet mat til rusavhengige på Blå Kors' Kontaktsenter i Oslo.

Da Petter Nyquist, mannen bak tv-serien «Petter Uteligger», ble tildelt Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon i 2016, var kronprinsesse Mette-Marit til stede og hilste på flere av dem som var med i serien.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!