Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsparet overrasket alle i København

Se hvem som dukket opp på balkongen.

VINKER TIL FOLKET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og kong Harald er på plass i København for å feire dronning Margrethes 75-årsdag. Foto: NTB Scanpix
VINKER TIL FOLKET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og kong Harald er på plass i København for å feire dronning Margrethes 75-årsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bursdagsfeiringen for dronning Margrethe er i full gang.

Allerede i forrige uke tjuvstartet hun feiringen i Århus, og i dag på selve fødselsdagen fikk vi et glimt av jubilanten allerede kl 08.30 da hun ble vekket med bursdagssang og hurrarop.

Klokken 12 var det atter en gang tid for hyllest, og dronningen kom ut på balkongen på Amalienborg Slott.

På plassen utenfor hadde folk møtt opp i hopetall for å hylle sin dronning på 75-årsdagen. Jubelen ville ingen ende ta, og stemningen steg til himmels da resten av kongefamilien også dukket opp.

Dukket opp på balkongen Dette er fast post hvert år på dronningens bursdag, og det vanlige er at hun som i i år, kommer ut på balkongen på Amalienborg.

Men hvis påsken er sen, som den var i fjor, hender det at hun heller legger det til Marselisborg slott i Århus.

Det som imidlertid ikke er helt vanlig, er at også andre kongelige er på balkongen denne dagen.

Men i år dukket blant annet kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon overraskende opp.

Sammen med kong Harald hyllet den norske kronprinsessen Margrethe.

Deltok ikke i går Se og Hør er på plass på Amalienborg, og kan fortelle om feststemning. Folk strømmet til Amalienborg flere timer før dronningen viste seg. Både barnehagebarn, skoleelever og vanlige borgere har møtt fram med danske flagg.

Det at også andre kongehus var tilstede, satte en ekstra spiss på det hele. Det er liten tvil om at danskene synes det var stas å få et glimt av blant annet Mette-Marit.

Det norske kronprinsparet deltok ikke på feiringen onsdag kveld, og kom sannsynligvis ikke til København før torsdag morgen. De skal delta på hele dagens program, først i Rådhuset og deretter festmiddag på Fredensborg i kveld.
Saken ble opprinnelig publisert på Se og hør Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media