- Kunne aldri skjedd med en folkevalgt

Professor Frank Aarebrot mener kongehuset bør være åpnere om gaver og sponsing.

PRIVAT REISE: Kronprinsfamilien har tilbrakt deler av sommerferien om bord på luksusyacthen «Mia Elise», som ifølge Se og hør koster to milioner å leie i uka. Kongehuset vil ikke si hvem som har betalt for oppholdet. Professor i sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, mener en folkevalgt ikke kunne gjort noe lignende. Foto: NTB Scanpix
PRIVAT REISE: Kronprinsfamilien har tilbrakt deler av sommerferien om bord på luksusyacthen «Mia Elise», som ifølge Se og hør koster to milioner å leie i uka. Kongehuset vil ikke si hvem som har betalt for oppholdet. Professor i sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, mener en folkevalgt ikke kunne gjort noe lignende. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke ble det kjent at kronprinsfamilien har tilbrakt deler av sommerferien om bord på luksusyacthen «Mia Elise», og at kongehuset ikke vil si hvem som har betalt for oppholdet.

Det var Se og Hør som først omtalte reisen, som skriver at leieprisen på yachten er to millioner kroner i uka.

Kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen, skrev i en sms til Dagbladet i forrige uke at de ikke vil kommentere privat program, men at kronprinsparet ikke har leid båt i sommer.

Hun begrunner valget om å ikke oppgi hvem som har betalt båten med at kongehuset vil verne om kronprinsfamiliens privatliv.

- De kongelige har naturlig nok også venner og bekjente som de tilbringer tid med i inn- og utland, som de har på besøk hos seg og som de drar på besøk til. Selvsagt ønsker vi ikke å kommentere alle disse aktivitetene fortløpende da dette tilhører privatlivet. Det bør være rom for et privatliv for de kongelige og for deres venner, skriver Hagen i en e-post til Dagbladet.

Om kronprinsfamilien har besøkt venner som har leid båten, eller om familien har fått turen fra andre, er ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer