Ute av «Farmen kjendis»:

- Kunne dolket ham i ryggen

«Farmen kjendis»-deltakeren holdt hva han lovet, men er kritisk til at han i det hele tatt måtte ta det valget. - Vondt, kontrer storbonden. OBS: Spoiler!

STILLE FØR STORMEN: Espen PA Lervaag og Aleksander Sæterstøl møttes til kamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Espen PA Lervaag og Aleksander Sæterstøl møttes til kamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer
Publisert

Det har vært en mildt sagt dramatisk start på årets «Farmen kjendis» etter at storbonde Ørnulf Høyer (60) ble beskyldt for å ha brukt ordet «pakkis» av NRK-profil Lina Adampour (36).

Beskyldningene førte til fullstendig kaos på gården, der Adampour til slutt valgte å reise hjem.

Dermed ble onsdagens førstekjempevalg snudd helt på hodet. TV-profil Aleksander Sæterstøl (27) var den som måtte bite i det sure eplet, og søndag valgte han komiker og influenser Espen PA Lervaag (45) til kamp.

SMUGLING: Sofie Karlstad, Espen PA Lervaag, Aslak Maurstad og Lina Adampour forteller om smugling på årets «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & manus: Klaus Fjellro. Vis mer

- Endret totalt strategi

Sæterstøl viste seg å imponere kraftig og hadde avgjort kampen med sifrene 7-1 allerede etter to kast.

- Det er selvsagt kjipt å ryke først, selv om jeg, for min egen stolthets skyld, gjemmer meg bak at én «røk» før meg. I dette spillet ville jeg kommet langt om alt hadde gått sånn som det skulle. Men samtidig er det bedre å ryke som en ok kar enn å vinne som en drittsekk, sier Lervaag til Dagbladet.

Uten alt drama mellom Høyer og Adampour tidligere i uka, ville alt sett helt annerledes ut, mener han.

- Både jeg og Alex var egentlig trygge, for det var jo Lina som skulle bli førstekjempe. Men da hun trakk seg måtte Ørnulf gjøre valget sitt helt på nytt. Han endret totalt strategi og skulle jo i utgangspunktet legge arbeidsinnsats til grunne.

Dagbladet har også vært i kontakt med Ørnulf Høyer, som mener det ikke var tilfelle at hadde bestemt seg helt for å velge Lina Adampour til kamp.

- Lina var en veldig aktuell kandidat og den som flest nevnte, men nei, jeg hadde ikke bestemt meg helt da hun trakk seg. Ville gjerne høre på hva alle hadde å si før jeg bestemte meg, forklarer han.

- Urettferdig

I søndagens episode kom det tydelig fram at Lervaag helt fra start av hadde vært åpen om at han kom til å velge øksekast om han én dag havnet i tvekamp og selv fikk velge gren.

- Aleksander kom til meg og spurte om jeg fortsatt sto for den, for han visste at alle andre ville valgt kunnskap og skippet ham rett ut. Jeg følte jeg måtte jeg stå for det, jeg ville jo være en redelig type. Øks er litt bingo, men det viste seg at han var bedre enn meg.

GA ALT: Lervaag prøvde alt han kunne, men måtte raskt slo seg til ro med at Aleksander Sæterstøl var bedre enn ham i øksekast. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
GA ALT: Lervaag prøvde alt han kunne, men måtte raskt slo seg til ro med at Aleksander Sæterstøl var bedre enn ham i øksekast. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Lervaag legger ikke skjul på at han er kritisk til at han selv og Sæterstøl i det hele tatt måtte møtes i kamp den første uka.

- Det er urettferdig. Verken jeg eller Aleksander fortjente dette etter den innsatsen vi hadde lagt ned. Vi burde ikke havnet i den situasjonen. At Aleksander sleit med å finne seg til rette i starten har ingenting med saken å gjøre. Da kunne i så fall Ørnulf bare spurt ham. Det tok oss på senga, bedyrer komikeren.

SKJELLSORD: Lina Adampour forlater «Farmen kjendis» etter rasismekrangel med Ørnulf Høyer. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & manus: Klaus Fjellro Vis mer

- Bedre hjemme

- Angrer du på at du valgte øks og at du var så åpen om det?

- Nei, jeg angrer ingenting. Jeg vet hva som skjer i programmet framover og kan ikke si at jeg er så glad i konflikter. Så jeg tror rett og slett at jeg hadde det bedre hjemme. Jeg kunne dolket ham i ryggen, men kan samtidig ikke angre på at jeg valgte ikke å gjøre det.

SA FARVEL: Espen PA Lervaag ga de andre deltakerne en varm klem før han reiste ut fra gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
SA FARVEL: Espen PA Lervaag ga de andre deltakerne en varm klem før han reiste ut fra gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

«Farmen kjendis»-deltakeren, som nå går inn i sidekonkurransen «Torpet kjendis», skal ha sagt klart ifra hva han mente - også til storbonden selv.

- Ja, og det står jeg for den dag i dag, bedyrer Lervaag, som mener han aldri fikk noe klart svar på hvorfor det ble som det ble.

- Men jeg tror det var et taktisk grep. Han sier vel at han ikke ville ha ut enda ei jente, og det er jo en grei forklaring det, at han heller vil ha ut en konkurrent i form av en mann. Men det er veldig tidlig å starte et sånt spill synes jeg, men Ørnulf er jo en strateg, sier Espen PA Lervaag til Dagbladet.

Høyer: - Uansett feil

Ifølge Ørnulf Høyer var førstekjempevalget nærmest «umulig».

- Uansett hvem jeg hadde valgt, ville vedkommende følt at det var feil. Det var ingen som ikke gjorde en kjempejobb. Det var jo derfor jeg gikk rundt til alle og spurte hva de tenkte rundt det, sier han til Dagbladet, før han fortsetter:

- Jeg tok valget etter å ha snakket med Christopher (Mørch Husby, 33, journ. anm.) dagen etter, for jeg ville ikke at han skulle forsvinne ut. Og jeg følte meg sikker på at Aleks ikke ville velge ham. Aleks sa til meg, på kamera, at: «Jeg blir ikke sur om du velger meg, men ikke velg meg da».

KOKER: Det tar ikke lang før deltakerne på «Farmen kjendis» hever stemmene sine, denne gangen Christopher Husby og Lina Adampour. Video: TV 2 / Rød Løper. Klipp: Celina Morken. Vis mer

60-åringen bedyrer at Sæterstøl forut for det hadde gitt beskjed til ham at han ikke ønsket være på gården lenger.

- Og selvfølgelig har det noe med saken å gjøre når så mange kom inn på Farmen med et sterkt ønske om å være der lenge.

- Vondt

«Farmen kjendis»-storbonden mener at han selv og søndagens førstekjempe med tida ble bedre og bedre venner, og at han faktisk heiet på Sætersøl i tvekampen.

- Det var derfor det valget var så vondt for meg. Jeg måtte ta et valg, og det ville vært feil uansett hva.

Han understreker at han elsker Lervaag og måten han var så «sporty» på. Men likevel:

- Jeg synes det er litt unødvendig med denne «pekeleken». Da får han heller peke på hvem han mener jeg burde ha valgt - og begrunne det. Og om jeg valgte ei jente, da ville jeg jo gjort alle andre jenter utrygge.

Og:

- I programmet sier Espen at han liker å «late» som at han jobber, og akkurat det henger vel ikke helt på greip med det han sier nå om at han jobbet så hardt. Kanskje burde jeg ha valgt ham, sier Høyer med et smil til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer