Trude Mostue:

- Kunne ikke tro mine egne øyne

Kjendisveterinæren reagerer på bruken av omplasseringshunder i boligannonser.

DYREVENN: Trude Mostue er veterinær og en ekte hundevenn. Her med storpuddelen Tossa Mostue. Foto: Hilde Mostue
DYREVENN: Trude Mostue er veterinær og en ekte hundevenn. Her med storpuddelen Tossa Mostue. Foto: Hilde Mostue Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veterinær og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Trude Mostue (54) er kjent for å tale dyras sak, og er ikke redd for å si ifra når hun mener noe er feil.

Nå er det et samarbeid mellom Foreningen for omplassering av dyr (FOD) og meklerfirmaet Aktiv Eiendom som får henne til å reagere.

Det var NRK som omtalte saken først.

Samarbeidet skal gå ut på at Aktiv Eiendom i flere av sine boligannonser har plassert omplasseringshunder på bildene fra boligene. På et bilde, som NRK har tatt skjermbilde av, sitter for eksempel hunden Nils, som er en av hundene som har vært modell, på senga.

«Kanskje får man plass til én til, når man en dag får mer plass å boltre seg på?», skriver meklerfirmaet i annonsen, ifølge NRK.

- Respektløst

- Det første jeg tenkte da jeg så annonsen, uten å lese hele teksten, var at jeg ikke kunne tro min egne øyne. Det er jo godt ment og hensikten er jo god, men en sånn type markedsføring gir totalt feil signaler, mener Mostue, og legger til:

- Det jeg ble mest overrasket over er det at man føler at det er litt respektløst overfor hundene det gjelder. De plasseres i boligannonsene som om de skulle vært en sofa. Disse dyrene blir ikke tatt seriøst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer