Overgrepsanklagene mot R. Kelly:

- Kunne jeg gjort noe annerledes, hadde jeg aldri dratt dit

Lanita Carter er en av de fire angivelige overgrepsofrene. Nå snakker hun ut for første gang.

SNAKKER UT: Lanita Carter forteller for første gang om overgrepet som skal ha funnet sted i 2003. Foto: CBS News / NTB Scanpix
SNAKKER UT: Lanita Carter forteller for første gang om overgrepet som skal ha funnet sted i 2003. Foto: CBS News / NTB ScanpixVis mer

I januar meldte den amerikanske R&B-artisten R. Kelly (52), hvis egentlige navn er Robert Sylvester Kelly, seg for politiet, etter at det ble klart at han var siktet for ti tilfeller av seksuelle overgrep mot fire ofre. Tre av ofrene skal ha vært mellom 13 og 17 år da mishandlingen skjedde.

52-åringen er blitt forfulgt av rykter og anklager om grove seksuelle overgrep og upassende oppførsel overfor unge jenter og kvinner i mer enn to tiår. Etter at den amerikanske tv-kanalen Lifetime sendte dokumentaren «Surviving R. Kelly», ble søkelyset nok en gang rettet mot Kelly.

I dokumentaren forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av artisten. Nå snakker nok en kvinne ut, artistens tidligere hårstylist, Lanita Carter.

Ifølge CNN var Carters anklager blant de fire som bidro til at R. Kelly ble arrestert og siktet for seksuelle overgrep Chicago i februar. Hun er den første av de fire angivelige ofrene som Kelly er tiltalt for overgrep mot, som er navngitt offentlig.

OVERGREPSSIKTET: R&B-artisten R. Kelly snakker ut for første gang etter overgrepssiktelsen. Video: CBS/CNN. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

- Jeg skammer meg ikke

CNN skriver at de tre andre ofrene skal ha vært mellom 14 og 16 år gamle da mishandlingen fant sted, mens det fjerde skal ha vært 24. Dette var Lanita Carter.

Det angivelige overgrepet skal ha funnet sted i 2003, året etter at R. Kelly var tiltalt for 21 tilfeller av barnepornografi. På denne tiden jobbet Carter som frisør, og trodde hun kom til artisten for å flette håret hans. I stedet skal han ha dratt ned buksa og forsøkt å tvinge henne til å utføre oralsex.

Carter skal ha klart å dra seg unna, men Kelly skal ha ejakulert på henne og spyttet henne i ansiktet, ifølge anklagen. Påtalemyndigheten har tidligere uttalt at de har funnet DNA fra Kelly på trøya hun hadde på seg under hendelsen.

- Jeg skammer meg ikke over fortida mi lenger. Jeg skammer meg ikke over hva andre kommer til å si, forteller Carter nå til «CBS This Morning», ifølge CNN.

Saken fortsetter under.

Krevde oralsex

Videre forteller Carter at hun var R. Kellys hårstylist i over ett år, og at hun tidligere pleide å beskrive ham som en «perfekt gentleman», som hun flere ganger opplevde å måtte forsvare overfor andre.

Alt det skal ha endret seg 18. februar 2003, da Carter fikk en telefon med en forespørsel om å flette artistens hår.

- Kunne jeg gjort noe annerledes den dagen, hadde jeg aldri dratt dit, sier hun.

Carter gjenforteller videre det som tidligere er blitt beskrevet, at Kelly krevde oralsex ved å dra henne i håret og presse hodet hennes mot underlivet sitt.

Under intervjuet hevder hun at overgrepet, som skal ha skjedd for 16 år siden, brått stanset da noen banket på døra.

- Jeg går ikke kledd på noen spesiell måte. Jeg ser meg selv i speilet, og er ingen skjønnhetsdronning. Jeg var ikke noe annet enn hårstylisten hans. Og jeg tenkte for meg selv: «Hvorfor skjedde dette med meg?», forteller hun.

Saken fortsetter under.

Vis mer

Fikk penger av Kelly

Ti måneder etter det angivelige overgrepet, mottokk Carter et oppgjør fra artisten på 650 000 amerikanske dollar. Kelly benektet å ha gjort noe kriminelt, og Carter skal ha sagt seg villig til ikke å snakke om hendelsen igjen.

Carter hevder også at hun mottok 100 000 dollar etter at Kelly slapp ei låt der han sang om å ha hatt sex med en kvinne som flettet håret hans - med et mønster Carter var kjent for å bruke. I tillegg til pengene skal Kelly ha sluttet å framføre og inkludere låta på framtidige albumer.

Steve Greenberg, Kellys forsvarer, sier til CNN at Carters anklager tyder på at saken mot hans klient ikke har mye å gå på. Dette fordi Carter gikk til politiet rett etter hendelsen som skal ha funnet sted i 2003, uten at noen tiltale ble tatt ut.

«Chicago-politiet gjorde en grundig undersøkelse den gang, og påtalemyndighetene valgte å ikke ta ut tiltale. Jeg mener det sier mye om saken», skriver han i en e-post til kanalen.

Kelly har hele veien hevdet sin uskyld, og mener anklagene mot ham er falske.