Frans Widerberg bisatt

Kunstner Frans Widerberg bisatt i Oslo domkirke

Den anerkjente kunstneren ble stedt til hvile fredag ettermiddag.

PYNTET: Oslo domkirke er rikt dekorert med både kunst og blomster til ære for avdøde kunstner Frans Widerberg. Han ble 82 år gammel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PYNTET: Oslo domkirke er rikt dekorert med både kunst og blomster til ære for avdøde kunstner Frans Widerberg. Han ble 82 år gammel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO DOMKIRKE (Dagbladet): 7. april døde en av Norges mest anerkjente og profilerte kunstnere, Frans Widerberg, dagen før han fylte 83 år.

Fredag ettermiddag var bekjente, familie og venner samlet i Oslo domkirke for å ta et siste farvel med maleren og grafikeren fra Oslo.

- En epoke er over. Hans tid på jorda er brukt opp, men hans bilder fortsetter å leve. I hjemmene våre. I hjertene våre, sa sønnen Nico Widerberg under seremonien.

Han fortalte om en pappa som leste mye, som mediterte og så på stjernene. Som synliggjorde for oss alle hvor vakker den er, planeten vi bor på.

- Han sa til meg: Vi må tro på vår egen skaperkraft og på det gode. Og den største kraften, malte han. Rommet, planeten, uendeligheten.

Frans Widerberg så etter ufoer på himmelen, fortalte sønnen:

- Nå svever han langt der ute mellom planetene, i evigheten. Fri. Vi savner ham uendelig og vi møtes igjen.

Dyktig

Frans Widerberg var dypt respektert i kunst- og kultur-Norge, og anerkjent som en foregangsmann og pionér i sitt felt.

«Frans var den som gikk lysende gjennom verden med et kunstnerskap som alle misunte ham. (...) Edvard Munchs forlengede arm inn i vår tid. Vi står stille og hører hans hester slå over i galopp utover mot de himmelske gressganger», beskriver kunstnerkollega Karl Erik Harr i sin nekrolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer