Kim Kardashian:

- Kvalm og rasende

Motegiganten har vært i hardt vær den siste tida. Nå fordømmer Kim Kardashian merket.

REAGERER STERKT: Kim Kardashian snakker nå ut om Balenciagas skandalekampanje. Reporter: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det spanske motemerket Balenciaga kan legge igjen en rekke medieoppslag det siste året. I oktober kom blant annet nyheten om at merket valgte å avslutte samarbeidet med rapper Kanye West (45) etter å ha jobbet sammen i ei årrekke.

Samarbeidet tok slutt grunnet Wests kontroversielle utsagn i media.

Motemerket rakk imidlertid én siste skandale før jula ringer inn.

Nylig publiserte Balenciaga en rekke kampanjebilder som flere mener seksualiserer barn. I bildene er barnemodeller fotografert med bamser som er kledd i BDSM-liknende antrekk.

KRITIKK: Den kontroversielle multikunstneren Kanye West sjokkerte under en motevisning for sin hans nye Yeezy-kolleksjon.  Vis mer

I bakgrunnen av bildene skal man også kunne se rettsdokumenter som handler om overgrepsmateriale av barn.

Nå har Kim Kardashian (42) tatt bladet fra munnen.

People er blant mediene som har omtalt saken.

- Rystet

Kardashian, i likhet med sin eksmann West, har hatt flere samarbeid med merket opp gjennom åra.

«Jeg har vært stille de siste dagene, ikke fordi jeg ikke har vært kvalm og rasende på grunn av Balenciagas kampanjer, men fordi jeg ville få muligheten til å snakke med teamet, for å skjønne hvordan dette kan ha skjedd», skrev hun på Twitter.

«Som en mor til fire har jeg blitt rystet av de forstyrrende bildene. Tryggheten til barn må ivaretas og alle forsøk på å normalisere barnemishandling bør ikke ha en plass i samfunnet vårt - punktum», fortsatte hun.

Kardashian skriver videre at hun setter pris på Balenciagas unnskyldning og at hun vil nå revurdere sitt samarbeid med dem.

SAMPLET: Hollywood-fruen Gunilla Person sier hun vil gå til sak mot Kanye West, og hevder han har brukt hennes stemme i en sang. Video: NRJ Morgon / Kanye West / foreal. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Går til retten

Merket gikk ut og beklaget kampanjen tirsdag forrige uke og bildene er nå fjernet.

«Vi beklager på det sterkeste for eventuelle krenkelser vår julekampanje kan har forårsaket. Våre kosebamser burde ikke vært med barn i denne kampanjen», skrev de i en uttalelse og la til at de tar «sterk avstand fra all slags form for overgrep mot barn».

Balenciaga har nå saksøkt bedriften som hadde ansvar for styling av kampanjen. Ifølge New York Post er søksmålet på 25 millioner dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer