ULYKKE: En kvinne døde under innspillingen av en superheltfilm i Vancouver mandag morgen, lokal tid. Hun skal ha mistet kontroll over motorsykkelen, krasjet i fortauskanten og ha blitt slengt gjennom et vindu. Foto: AP, NTB scanpix
ULYKKE: En kvinne døde under innspillingen av en superheltfilm i Vancouver mandag morgen, lokal tid. Hun skal ha mistet kontroll over motorsykkelen, krasjet i fortauskanten og ha blitt slengt gjennom et vindu. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Deadpool:

Kvinne døde etter stuntulykke under innspilling av «Deadpool 2»

Skal ha kjørt uten hjelm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Storfilmen «Deadpool» fra i fjor handler om antihelten med samme navn, og er basert på en karakter fra Marvel-universet. Samme selskap, i samarbeid med blant andre Fox, produserte og ga ut filmen.

Den ble en av fjorårets største kassasuksesser, og dro inn over seks milliarder kroner. Den ble også sett av flere hundre tusen i Norge. Nå er Marvel i gang med en oppfølger, som for tida spilles inn i Canada.

Innspillingen fikk mandag et tragisk utfall, da en stuntkvinne mistet livet på settet. Det skriver People. Politiet i Vancouver, der oppfølgeren nå spilles inn, bekrefter dødsfallet overfor magasinet.

- Uten hjelm

«En stuntsjåfør har omkommet på settet som følge av et stunt med motorsykkel. Politiet og etterforskere er nå på stedet», skrev politiet på Twitter.

GJENNOM VINDU: Stuntkvinnen skal ha blitt kastet gjennom dette knuste vinduet, og ha dødd av skadene kort tid etter. Foto: NTB scanpix
GJENNOM VINDU: Stuntkvinnen skal ha blitt kastet gjennom dette knuste vinduet, og ha dødd av skadene kort tid etter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sjåføren skal ifølge Deadline ha vært erfaren når det kommer til motocross, men dette skal ha vært hennes første oppdrag som stuntsjåfør på film. Hun skal angivelig ikke ha hatt på seg hjelm da ulykken inntraff, fordi karakteren hun er stuntdame for ikke gjør det.

Ulykken fant sted like etter klokka åtte om morgenen mandag, lokal tid. Vitner forteller til Vancouver Sun at kvinnen skal ha mistet kontroll over sykkelen, ha truffet fortauskanten og deretter ha blitt slengt gjennom et vindu i nærheten. Hun døde på stedet, selv om helsepersonell og ambulanse var raskt på plass.

Sender tanker til familien

En talsperson for Fox sier til Deadline at den etterlattes familie nå skal stå i fokus.

KJENT STORFILM: «Deadpool» var en av fjorårets mestinnbringende filmer, og tar for seg antihelten med samme navn. Nå filmer produksjonen en oppfølger. Foto: Joe Lederer/Twentieth Century Fox Film Corp, NTB scanpix
KJENT STORFILM: «Deadpool» var en av fjorårets mestinnbringende filmer, og tar for seg antihelten med samme navn. Nå filmer produksjonen en oppfølger. Foto: Joe Lederer/Twentieth Century Fox Film Corp, NTB scanpix Vis mer

– Vi synes det er utrolig trist at med denne ulykken, som fant sted på settet til «Deadpool 2» i dag tidlig. Våre hjerter og bønner går til familien, venner og kolleger av vår kollega i denne tunge tida, heter det i uttalelsen.

Filmens store stjerne, Ryan Reynolds, har foreløpig ikke uttalt seg om dødsfallet. Forrige uke la han imidlertid ut et bilde av politiet i Vancouver på Twitter, der han takket dem for at de tolererte byens blokkerte veier og forsinkelser under innspillingen.

Identiteten til den avdøde kvinnen er foreløpig ikke frigitt av politiet. Det er heller ikke kjent hvorvidt dødsfallet påvirker innspillingen, og om den planlagte premieren i juni neste år blir utsatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer