Kvinnelig blogger frikjent for vold

Må betale 15 000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen.

SLIPPER FENGSELSSTRAFF: Den kvinnelige toppbloggeren som var tiltalt for vold mot en mann, er frikjent. Foto: NTB Scanpix
SLIPPER FENGSELSSTRAFF: Den kvinnelige toppbloggeren som var tiltalt for vold mot en mann, er frikjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige torsdag møtte en kvinnelig norsk toppblogger i 20-åra i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot en 25 år gammel mann.

Tirsdag var dommen klar. Ifølge TV 2 er bloggeren frikjent for voldsanklagene, men må betale 15 000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen.

- Når det gjelder erstatningen, skal vi bruke litt tid på å gjennomgå dommen før vi tar en beslutning, sier kvinnens forsvarer, Cecilie Nakstad, til kanalen. Nakstad tilføyer at hennes klient ellers er lettet over dommen.

Ville ha fengselsstraff

Hendelsen bloggeren måtte møte i retten for skal ha funnet sted på en privat fest i Oslo tidligere i år.

«Søndag 25. februar 2018 ca. kl. 00.00 i XX i Oslo, slo hun YY i ansiktet samt at hun kastet et glass eller en flaske i ansiktet til YY slik at han fikk et kutt i pannen som måtte sys med fire sting.», heter det i tiltalen.

TV 2 og Nettavisen skrev at bloggeren nektet straffskyld. Aktor mente handlingen var bevisst og la ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel.

Da saken ble kjent for offentligheten i juli, skrev Nettavisen at den tiltalte toppbloggeren nekter for å ha gjort noe straffbart. Dette står hun fortsatt ved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer