Levi's, Wrangler og Lee:

- Kvinnelige arbeidere tvunget til sex

Presenterer sjokkerende funn etter ny granskning.

«VOLDTEKTSKULTUR»: Det amerikanske selskapet Levi Strauss & Co. er blant dem som får gjennomgå i internasjonale medier etter at en ny rapport har presentert sjokkerende funn om arbeidsforholdene. Foto: NTB Scanpix
«VOLDTEKTSKULTUR»: Det amerikanske selskapet Levi Strauss & Co. er blant dem som får gjennomgå i internasjonale medier etter at en ny rapport har presentert sjokkerende funn om arbeidsforholdene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En omfattende granskning har avdekket sjokkerende arbeidsforhold for kvinnelige arbeidere ved jeansgigantene Levi's, Wrangler og Lee.

Ifølge The Guardian viser en ny rapport at ansatte skal ha blitt tvunget til å ha sex med sine overordnede for å beholde jobben, eller for å kunne rykke opp i gradene. Torsdag leverte den uavhengige organisasjonen Worker Rights Consortium (WRC) sine funn etter to års etterforskning.

Intervjuer med 140 fabrikkarbeidere viser til påstander om seksuell trakassering, tvungen seksuell omgang og kjønnsbasert vold.

- Alle kvinnene på min avdeling har ligget med en overordnet. For kvinnene dreier det seg om å overleve, og ingenting annet ... Dersom man sier nei, får man ikke jobben, eller så blir ikke kontrakten fornyet, hevder en av de ansatte i rapporten.

- Løy for selskapet

Sjokkfunnene har slått ned som en bombe i internasjonale medier. Flere stiller også spørsmål ved hvordan slike forhold ikke har blitt avdekket tidligere.

- De krevde at vi løy på vegne av selskapet. Folk som driver med innkjøp av produktene har vært på besøk, men vi ble truet med sparken dersom vi fortalte sannheten om hva som egentlig har foregått, heter det fra en kvinne, som siteres i rapporten.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer