Kvinner som faller for drapsdømte: - Folk tror jeg er gal

Derfor sendte de brev til fengselet.

FORELSKET SEG I LIVSTIDSFANGER: Felles for disse tre kvinnene, er at samtlige har innledet romantiske forhold til menn som er dømt for brutale drap. Eksperter har vist til flere hypoteser om hva som kan være bakgrunnen for et slikt ukonvensjonelt valg. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET SEG I LIVSTIDSFANGER: Felles for disse tre kvinnene, er at samtlige har innledet romantiske forhold til menn som er dømt for brutale drap. Eksperter har vist til flere hypoteser om hva som kan være bakgrunnen for et slikt ukonvensjonelt valg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De blir blant annet omtalt som «fengselsfruer» - kvinner som av ulike årsaker skriver frierbrev og forelsker seg i livstidsfanger.

Et utenkelig scenario for mange, men fenomenet er langt fra nytt. Temaet ble seinest satt på dagsorden i den foreløpig siste sesongen av «Making a Murderer», samt «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes» på Netflix.

- Jeg tror at kjendisfaktoren er ganske viktig for disse kvinnene, sier samlivsekspert og professor i psykologi, Frode Thuen, til Dagbladet.

Som historien har vist - også her hjemme i Skandinavia - får drapsdømte tilsendt lange kjærlighetsbrev, der kvinner uttrykker fascinasjon og sterke følelser for kriminelle som har begått den verste form for lovbrudd.

- Selvfølgelig galt

Seinest i fjor sommer sa en kvinnelig fengselsbetjent opp jobben sin i Vestre Fængsel der ubåtkaptein Peter Madsen (48) innledningsvis sonet sin livstidsdom for drapet på svenske Kim Wall. Bakgrunnen for oppsigelsen var det danske Ekstra Bladet omtalte som «en flørt» mellom de to.

Blant annet ble det oppdaget omfattende brevveksling mellom fengselsbetjenten og Madsen. Kvinnen, som er i 40-åra, forklarte seinere i et større intervju med Ekstra Bladet at hun begynte å oppsøke Madsen flere ganger i løpet av arbeidsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer