Kygo:

Kygo kjøpte bolig til 41 millioner kroner

- Perfekt til å lage musikk.

NYTT HJEM: Den norske artisten Kygo har punget ut for privatbolig i Bergen, like ved sitt eget barndomshjem. Foto: Google maps / NTB scanpix
NYTT HJEM: Den norske artisten Kygo har punget ut for privatbolig i Bergen, like ved sitt eget barndomshjem. Foto: Google maps / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om norske Kygo (27) nesten oftere befinner seg i USA enn i Norge, er det ingen tvil om at hjemlengselen tidvis treffer ham for fullt.

I Hordaland har han familie og venner, og når de ikke kan være med ham på verdensomfattende turneer, er det hjemme i Norge han får møtt dem. Nå blir ikke det noe problem lenger, i hvert fall ikke når det kommer til plass.

I en pressemelding meldes det nemlig om at artisten har bladd opp elleville 41 millioner for en eiendom på adressen Hopsnesvegen 120 i Bergen. Med det har 27-åringen kjøpt tidenes dyreste bergensbolig noen sinne.

- Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, uttaler 27-åringen i en pressemelding.

Like ved barndomshjemmet

Det var lokalavisen Bergens Tidene som var først ute med å melde nyheten. De skriver at Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter, frem til nå har hatt adresse i Kråkenesveien på Bønes.

Dette blir nå endret fortløpende, når han overtar det ekstravagante huset. Den nye eiendommen er i tillegg bare 300 meter fra artistens barndomshjem, så dette er kjente trakter for artisten.

- Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsminner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt. Nå gleder jeg meg til å overta og flytte inn på eiendommen, skriver Kygo.

Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Med den store luksuseiendommen håper han å kunne invitere kolleger på besøk. Han forteller nemlig at han gjerne vil vise frem Bergen til sine utenlandske venner. Det er derimot ikke kjent om han får flyttet inn med en eneste gang. Huset kan nemlig kreve enkelte oppgraderinger før det blir mulig å leve der.

I tillegg til kjøpesummen på 41 millioner kroner, må nok Gørvell-Dahll investere store summer for å oppgradere det over 1000 kvadratmeter store huset og eiendommen rundt. Eiendomsmegler Tom Jørgensen tror ikke man kan flytte rett inn i huset.

- Det er et stykke jobb å gjøre for å få den opp til dagens standard. Selv om boligen er i god forfatning, er den nok litt utdatert innvendig, sier eiendomsmegler Tom Jørgensen til BT.

- Beste eiendommen i Bergen

Eiendommen inneholder åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall. Totalt er bygningen på over 1000 kvadratmeter.

Tomten er på hele 15,5 mål, med strandlinje. Badehuset har atskilt inngang for kvinner og menn, slik det sømmet seg da det ble bygget i 1918.

- Det er en fantastisk eiendom, et smykke, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, som like før sommeren fikk oppdraget med å finne en ny eier, til Hegnar.no.

- Sånn jeg ser det, er dette kanskje den beste eiendommen i Bergen, beliggenhet, sentralitet og størrelse på tomt tatt i betraktning. En flott herskapelig villa i Ole Landmark-stil, fortsetter han.

- Vill reise

Etter at 27-åringen slo gjennom i 2014, ble han allerede året etter den artisten som raskest har nådd enorme én milliard avspillinger på Spotify.

Siden har han blant annet hatt store hits med artister som Selena Gomez og holdt en rekke konserter i Las Vegas. Tidligere i år ble han kåret til den 3. mest populære EDM-artisten i verden av Billboard.

- Det har jo vært en helt vill reise, og absolutt ikke noe jeg hadde forutsett!, sa artisten til Dagbladet i august.

Han fortalte videre at når han er hjemme i Bergen, har han en relativt rolig hverdag.

- Hvis jeg er hjemme, jobber jeg gjerne med musikk på kvelden og natten, så da sover jeg gjerne lenge dagen etter. Så prøver jeg gjerne å legge inn en treningsøkt på formiddagen. På kvelden henger jeg gjerne med venner eller kjæreste før det blir studiojobbing igjen, sa han.

Artisten er sammen med sykepleierstudenten Maren Platou (25).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer