Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Katy Perry:

Kysset 19-årig «Idol»-deltaker på munnen - mot hans vilje

Deltakeren var 19 år gammel og ukysset før Katy Perry ga ham et ufrivillig kyss.

IDOL: En 19 år gammel Idol-deltager var ukysset da 33 år gamle Katy Perry kysset han. Det har skapte sterke reaksjoner. Video: American Idol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var da 19 år gamle Benjamin Glaze stilte opp i den amerikanske versjonen av «Idol», at han fikk seg sitt livs overraskelse.

Han fortalte dommerne av musikkonkurransen at han var ukysset, før han skulle opptre med en låt. Dermed fikk Katy Perry (33) det for seg at hun skulle bli hans første kyss.

Men det er ikke selve kysset som har skapt mest furore i etterkant.

- Ukomfortabel

Flere reagerer nemlig sterkt på at popstjerna ikke spurte om tillatelse, før hun plantet et kyss rett på munnen til den unge gutten.

Glaze kom fram til dommer-podiet for å gi Katy et kyss på kinnet, men skvatt tilbake og ble tydelig helt satt ut av stuntet til den 33 år gamle «Idol»-dommeren, som snudde seg i siste liten og plantet et kyss rett på munnen hans.

«Idol»-deltakeren fortalte New York Times i etterkant at kysset gjorde ham ukomfortabel.

- Jeg ville spare det til mitt første forhold. Jeg ville at det skulle være spesielt.

Saken fortsetter under:

Ville sagt nei

Tenåringen fra Oklahoma sa også at han ville ha sagt nei dersom Perry hadde spurt ham først.

- Jeg vet at mange gutter ville ha sagt ja, men for meg som er oppdratt i en konservativ familie ble det en veldig ukomfortabel opplevelse.

Etter uttalelsene opplevde han en storm av oppmerksomhet fra reportere - og på sine egne plattformer på sosiale medier. Flere mener Perrys oppførsel er direkte uholdbar, hvor det i visse tilfeller trekkes paralleller til metoo-kampanjen.

Andre mener også at reaksjonene ville vært langt flere, dersom rollene hadde vært snudd, og det var mann som satt i samme situasjon som Perry.

- Forestill dere at en 33 år gammel mannlig artist hadde gjort et liknende stunt med en kvinne på 19 år. Ville vi synes det var søtt da?, skriver en bruker på Twitter.

- Noen andre enn meg som sitter igjen med en følelse av at Katy Perry presset den lille gutten til å la henne gi ham et kyss på kinnet, også gikk hun langt over streken ved å kysse ham på munnen? Ville ikke vært greit om det var en mann som hadde gjort dette mot en kvinne, skriver en annen.

Grunnet stormen i sosiale medier, bestemte Glaze seg derfor om å skrive en lang forklaring på Instagram, der han blant annet uttaler:

«Jeg klager ikke over kysset fra Katy Perry i det hele tatt. Måten noen artikler er vinklet på, er tatt ut av kontekst og ikke slik jeg har fortalt historien min. Jeg er beæret over ha vært en del av «American Idol». Formålet til showet er å finne nye stjerner og artister. Jeg burde ha sunget bedre, og ikke blitt satt ut av det som skjedde.»​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!