Åpent brev fra kronprinsesse Mette-Marit

- La Marius være i fred

- Marius har blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse, jeg mener ikke er dem verdig, skriver prinsessen i et åpent brev.

BER MEDIENE LA SØNNEN VÆRE I FRED: I et åpent brev publisert på Kongehuset.no skriver Mette-Marit at hun ønsker at norsk presse skal la Marius være i fred. FOTO: NTB SCANPIX
BER MEDIENE LA SØNNEN VÆRE I FRED: I et åpent brev publisert på Kongehuset.no skriver Mette-Marit at hun ønsker at norsk presse skal la Marius være i fred. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen fyller Marius Borg Høiby 20 år og flytter til USA. I den anledning har hans mor, kronprinsesse Mette-Marit, skrevet et åpent brev publisert på kongehusets offisielle nettside.

I brevet går kronprinsessen hardt ut mot norsk presse - og ber dem la sønnen Marius være i fred.

« Marius har alltid hatt en rolle som har vært vanskelig å definere i det offentlige rom. Han er og blir en usedvanlig viktig del av vår familie. Marius ble et symbol på det uvanlige valget vi gjorde da vi giftet oss, samtidig skal han ikke bære offentlige plikter som sine søsken. Han skal ikke ha en offentlig rolle og er ikke en offentlig person, skriver prinsessen.»

Omringet av journalister

«De siste par årene har vært preget av en utvikling jeg som mor selvfølgelig gjerne skulle vært foruten. Marius har blitt utsatt for et press fra deler av norsk presse, jeg mener ikke er dem verdig».

I brevet skriver kronprinsessen at enkelte medier har gått langt i sin søken etter oppslag om sønnen, uten å nevne konkrete eksempler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer