Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lady Gaga:

Lady Gaga avslører kroniske smerter: - Vil øke bevisstheten

Åpen om plagene.

POPDRONNING: Lady Gaga selger ut verdens største arenaer, går ned catwalken og spiller i tv-serier. Jobben tar mye av tiden hennes, men hun trives med det hektiske. Smertene hun går med har imidlertid bydd på flere problemer for stjernen. Foto: NTB scanpix
POPDRONNING: Lady Gaga selger ut verdens største arenaer, går ned catwalken og spiller i tv-serier. Jobben tar mye av tiden hennes, men hun trives med det hektiske. Smertene hun går med har imidlertid bydd på flere problemer for stjernen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stefani Angelina Joanne Germanotta (31) har erobret hitlistene siden 2008, og anses som en av nåtidens største sangstjerner under artistnavnet Lady Gaga.

Hun er straks aktuell med den nye Netflix-dokumentaren «Gaga: Five Foot Two», der man kommer tett inn på stjernas liv.

I dokumentaren åpner hun seg blant annet om helseproblemene hun har slitt med de siste åra. Tirsdag avslørte hun også på Twitter at hun lider av fibromyalgi, som er kroniske muskelsmerter, ifølge NHI.

«De kroniske smertene jeg sliter med i dokumentaren er fibromyalgi. Jeg ønsker å bidra til å øke bevisstheten og koble folk som har det sammen», skriver hun på Twitter.

Ifølge NHI oppleves fibromyalgi som dype, borende eller brennende verk i store muskelgrupper, og smertene er uforutsigbare. De som er rammet av lidelsen kan også oppleve søvnproblemer, kvalme og hodepine.

Sleit med å opptre

I Netflix-dokumentaren kommer det blant annet fram at Lady Gagas opptreden under Super Bowl tidligere i år ikke gikk så bra som seerne kanskje trodde.

Ifølge Variety sørget muskelsmertene for at hun fikk problemer med dansingen.

- Men det er også frigjørende. Det er en stor del av meg som tror at smerten er som en mikrofon. Smerten kommer aldri til å gjøre meg noe godt med mindre jeg gjør det om til noe som faktisk er bra. Jeg håper at folk som ser på dette, som også sliter med kroniske smerter, forstår at de ikke er alene, sier hun, ifølge nettstedet.

Forrige måned delte «Bad Romance»-sangeren et bilde av seg selv på Instagram, der hun får behandling for en vond skulder.

Åpen om lidelsen

Dette er for øvrig ikke første gang 31-åringen snakker om helseproblemene. I 2013 åpnet hun seg for første gang om problemet, uten å fortelle hvilken diagnose hun lider av.

Den gang skrev hun at smertene oppsto som følge av en skade hun pådro seg på en konsert.

«Jeg har bedt til Gud om at det skulle bli bedre. Jeg skjulte skaden fra mine ansatte, jeg ville ikke skuffe mine fantastiske fans. Men etter gårsdagens konsert kunne jeg ikke gå og det kan jeg fortsatt ikke», skrev popstjerna på Facebook den gang.

Ifølge E! Online har Gaga også hevdet tidligere at smertene hun opplever er der som følge av et seksuelt overgrep hun ble utsatt for som ung jente. Hun uttalte at den psykiske smerten hun følte på ble omgjort til noe fysisk.

- Når noe traumatisk skjer, kobler hjernen din seg helt ut fordi den ikke klarer å håndtere det. Men den forblir i kroppen din, i vevet ditt, fysisk i deg, uttalte hun til nettstedet i fjor.

Sangstjerna røpet også i fjor at hun lever med diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

- Jeg lider av PTSD. Jeg har aldri fortalt noen om dette, men støtten fra leger, familien min og venner har reddet livet mitt, sa hun ifølge The Guardian.

Lady Gaga-dokumentaren «Gaga: Five Foot Two» har premiere den 22. september på Netflix. Da den ble laget, var artisten skråsikker på at hun ville vise en autentisk side av seg selv.

- Det viktigste her var at filmen ikke ble en eneste stor reklame for meg. Jeg tror det beste jeg kunne gjøre var å vise hvem jeg egentlig er, sier hun om det å vise frem smertene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!