LADY GAGA: Den verdensberømte artisten ble i går suspendert fra YouTube på grunn av brudd på opphavsrettigheter. Foto: Stephen Morrison/EPA
LADY GAGA: Den verdensberømte artisten ble i går suspendert fra YouTube på grunn av brudd på opphavsrettigheter. Foto: Stephen Morrison/EPAVis mer

Lady Gaga ble suspendert fra YouTube

Samme dag ble hun nominert til fem Emmy Awards.

(Dagbladet): Selv om Lady Gaga (25) er en av verdens største stjerner også på nett, er hun likevel ikke immun mot anklager om brudd på opphavsrettigheter.

I går ble den ene av hennes to YouTube-kontoer suspendert på grunn av «flere og alvorlige brudd på YouTubes reglement om opphavsrettigheter», ifølge AP.

Senere på kvelden ble kontoen imidlertid gjenopprettet.

Fjernes etter tre brudd
Videonettstedet YouTube er eid av Google Inc., som skal ha nektet å kommentere saken.

Ifølge YouTubes regler skal kontoer fjernes etter tre brudd på opphavsrettigheter.

Det var en nylig opplastet video med et klipp fra Gagas opptreden på TV i Fuji, som førte til suspenderingen, skriver AP.

Verdensstjernen har to YouTube-kontoer, «ladygagaofficial» og «LadyGagaVEVO». Det var førstnevnte som ble suspendert i går.

Vevo-kontoen, som har mer en 1,6 milliarder seere, brukes vanligvis til å legge ut Gagas nye musikkvideoer.

Emmy-nominert
Men Lady Gaga fikk også gledelige nyheter i går.

Hennes spesialkonsert «Monster Ball Tour at Madison Square Garden» ble nemlig nominert hele fem ganger til den prestisjetunge tv-prisen Emmy.

Gaga skal derfor konkurrere mot artister som blant annet Carrie Fisher, Bette Midler og Pee-Wee Herman, ifølge MTV.

SCENESHOW: Lady Gaga er kjent for å lage show både på og utenfor scenen. Foto: Toshifumi Kitamura/AFP Photo Vis mer

Emmy-prisutdelingen skal foregå den 18. september.

Stilikon og hitmaskin
Lady Gaga fikk sitt store gjennombrudd med debutalbumet «The Fame» i 2008, og hiter som «Just Dance» og «Pokerface» ble spilt verden over.

Artisten er kjent for sin spesielle stil både på og utenfor scenen, med fargerike kreasjoner og hårfrisyrer. Hun stjal også mesteparten av oppmerksomheten da moteverdens svar på Oscar, Council of Fashion Designers of America-utdelingen, ble arrangert i New York i juni.

Hitmaskinen ble tildelt prisen for årets moteikon.

Ydmyk Gaga
Designer Vera Wang beskrev Lady Gagas stil som «eklektisk, original og fryktløs».

Selv var artisten svært ydmyk over å bli utropt til stilikon.

- Jeg forstår ikke at de slapp meg inn her. Søstera mi er her sammen med meg. Jeg fortalte henne at jeg er veldig nervøs, sa Gaga.

- Jeg pleide å spare alle pengene mine for å kjøpe vintage Mugler. Jeg sparte alle pengene mine. Jeg måtte ha det. Det er det mote handler om for meg. Jeg følte at jeg hadde fått det til før jeg hadde det. Alle dere fikk meg til å føle meg som ei stjerne før jeg var det. Takk for at dere trodde på meg, har stjernen sagt, ifølge USA Today.

NOMINERT: Lady Gaga er nominert til fem Emmy-priser. Foto: Wally Santana/AP Photo Vis mer