USA-valget 2016:

Lady Gaga går hardt ut mot Trump-fruas «hykleri»

Sangstjerna har fått nok. 

MOBBE-KRITIKK: Da Melania Trump, kona til presidentkandidaten Donald Trump, talte om mobbing, så Lady Gaga rødt. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Natt til onsdag kommer svaret hele verden har ventet på i månedsvis: Blir Hillary Clinton (69) eller Donald Trump (70) USAs neste president?

Valgkampen har vært skitten, og Clintons e-post-skandale og Trumps videokatastrofe kan oppsummeres som to av de største humpene i veien kandidatene har møtt på. Begge har dessuten fått mye oppmerksomhet fra kjendiser, som har talt begges sak.

Les også: Dette stemmer kjendisene

Neste i rekka til å uttale seg om den nærliggende presidentavgjørelsen er sangerinna Lady Gaga (30).

- Hyklersk

Selv om en rekke internasjonale stjerner har gått til angrep direkte på både Trump og Clinton, velger «Bad Romance»-sangeren en annen innfallsvinkel - den republikanske kandidatens kone.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Det var Huffington Post som først omtalte saken om Gagas stikk til Melania Trump (46). Hun giftet seg med Donald Trump i 2005, lenge før han kastet seg inn i valgkampen.

Melania, som er smykkedesigner og tidligere modell, har stått ved ektemannens side gjennom hele valgkampen, og har flere ganger talt hans sak utad.

46-åringen er USAs potensielle, nye førstedame, og har uttalt at hun gjerne vil benytte anledningen - om hun får den - til å bekjempe mobbing.

- Det er forferdelig når det skjer på lekeplassen og det er uakseptabelt når det noen gjør det på Internettet, gjemt bak falskt navn, sa hun i talen hun holdt tidligere i november.

Det fikk Lady Gaga til å se rødt. I en melding på nettstedet Twitter gikk artisten hardt ut mot presidentkandidatfrua.

- Melania Trump, å si at du vil stå for «antimobbing» er hyklersk. Ektemannen din er en av de mest notoriske bøllene verden noen gang har sett, skrev artisten på nettstedet.

Meldingen er delt videre over 25 000 ganger, og nærmere 50 000 har favorittmarkert den.

Gaga ba også følgerne sine om å stoppe Trumps politiske karriere, og hevdet at han var er en trussel for demokratiet. Tidligere i høst var hun også krass i sin kritikk av republikaneren, og uttalte at hun «ikke hadde noe å si om han».

POTENSIELL FØRSTEDAMA: Dersom Donald Trump vinner valget, blir Melania Trump USAs nye førstedame. Nå går Lady Gaga hardt ut mot den tidligere modellen, og kaller henne «hyklersk». Bildet ble tatt på den andre store presidentkandidatdebatten mellom Clinton og Trump i starten av oktober. Foto: AFP PHOTO / POOL / RICK WILKING, NTB scanpix 
POTENSIELL FØRSTEDAMA: Dersom Donald Trump vinner valget, blir Melania Trump USAs nye førstedame. Nå går Lady Gaga hardt ut mot den tidligere modellen, og kaller henne «hyklersk». Bildet ble tatt på den andre store presidentkandidatdebatten mellom Clinton og Trump i starten av oktober. Foto: AFP PHOTO / POOL / RICK WILKING, NTB scanpix  Vis mer

USA-kjendisene splittet

Begge presidentkandidatene har brukt sangere, skuespillere og andre kjente profiler for alt det er verdt i valgkampen.

Selv om flesteparten av dem, deriblant Beyoncé og Robert De Niro, støtter Clinton, har flere store profiler tatt til orde for Trumps politikk.

Mike Tyson er en av dem som flere ganger har snakket Trumps sak. CNN skrev for noen dager siden at da bokselegenden ble funnet skyldig i voldtekt i 1992, gikk Trump offentlig ut for å støtte ham.

Det er dermed kanskje ikke så overraskende at Tyson ikke nølte med å gi sin støtte til Trump med det samme han ble nominert til presidentkandidat i 2015.

Aron Carter, Caitlyn Jenner og Hulk Hogan er også blant dem som har planer om å gi sin stemme til republikaneren. Jenner har blant annet uttalt at «landet går under» om Clinton stikker av med seieren på målstreken.

KRITISERER JAY-Z: Donald Trump kritiserte den berømte rapperen Jay-Z i Florida lørdag. Video: CNN Vis mer