- VIL FORTSETTE: Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad mener kommentaren til læreren er graverende. Saken vil likevel ikke stoppe ham fra å holde foredrag. Foto: Håkon Eikesdal
- VIL FORTSETTE: Kjendisstylist Erlend Elias Bragstad mener kommentaren til læreren er graverende. Saken vil likevel ikke stoppe ham fra å holde foredrag. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Lærer raser mot homofile Erlend Elias: «Forkastelig at han ukritisk skal tre nedover og inn i følsomme barnesinn med budskapet sitt»

Nå vil kjendisstylisten ha læreren fjernet fra sin stilling.

(Dagbladet): Søndag fikk Várdobáiki samisk senter besøk av den samiske kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad, som holdt foredrag for barn og ungdom om helse, identitet og seksualitet.

Bragstad har lenge vært åpen om sin legning som homofil, og den 32 år gamle kjendisstylisten, make up-artisten, bloggeren og tv-kjendisen ble nylig kåret til Årets homotopp 2015.

På tross av stort engasjement rundt besøket, falt det imidlertid ikke i god jord hos en lærer i Skånland.

I anledning besøket går han hardt ut på senterets og prosjektlederens Facebook-profil, og forklarer i krasse kommentarer hvor uenig han er i det faktum at en «homofil kjendis skal spre sitt budskap».

- Utnytter sin kjendisstatus Det var lokalavisa Fremover som først omtalte saken (krever innlogging).  

«Det er helt forkastelig at han ukritisk skal tre nedover og inn i følsomme barnesinn budskapet sitt. Når vi vet at tenåringer, ungdommer og voksne sliter så mye med tankene omkring homofile følelser at mange ikke ser annen utvei enn selvmord, så må man stille spørsmål ved hvor moden et lite barn i småskolealder er til å ta inn over seg et sånt budskap og sortere sine tanker om det. Det som sås i et sart barnesinn skal engang også høstes. Hvem skal da ta ansvaret for det som måtte komme, kanskje av fortvilelse som i verste fall kan ende i selvmord?», skriver læreren på Facebook og fortsetter: 

«Det er virkelighetsfjernt hvis noen tror at et besøk av Erlend Elias løser alle problemer. Dette er et tema som er så alvorlig at det bør behandles med varsomhet av profesjonelle, som f.eks skolehelsetjenesten. Det er totalt uansvarlig å overlate dette til homofile kjendiser som slik utnytter sin kjendisstatus for å spre sitt budskap.»

Dagbladet har vært i kontakt med læreren, som ikke ønsker å kommentere saken. Han er imidlertid innforstått med at kommentaren hans brukes i artikkelen.

- Katastrofalt Erlend Elias Bragstad mener kommentarene er svært uheldig. 

- Det er helt katastrofale utsagn, og spesielt når det kommer fra en samisk lærer. Jeg synes det er graverende og skummelt at han i det hele tatt får lov til å jobbe med barn og ungdom, sier Erlend Elias Bragstad til Dagbladet.   

Selv mener han at det å være både samisk og homofil er som å være en del av to minoriteter.

- Heldigvis tar ikke jeg kritikken personlig, men jeg tenker på unge mennesker som er i brytningsfasen og skal finne ut hvem de er. 

- Fatale konsekvenser Stylisten har allerede vært i kontakt med sin advokat, og vurderer nå å ta saken videre.

Selv ønsker Bragstad å få læreren fjernet fra sin stilling.  

- Det å være åpen rundt temaet kan føre til at flere tør å være seg selv. Når det ties i hjel, det er da det kan ende med selvmord. Jeg mener derfor at det er hans meninger som kan føre til fatale konsekvenser, og ikke mine.  

- Trist Prosjektleder for arrangementer ved Várdobáiki, Tone Elvebakk mener at Bragstads besøk tok en trist vending.  

- Jeg tolererer ikke trakassering, og lærerens uttalelser på min facebookside er uakseptable. Det er skremmende at han som lærer viser slike holdninger, og det er trist å tenke på at noen av de barna som var til stede i går kanskje møter ham som lærer på skolen i dag, sier Tone Elvebakk til Dagbladet.

Dagbladet har også vært i kontakt med skolen som mannen jobber på. De har så langt valgt å ikke kommentere saken.