Læreren Lena (30) er NRKs nye stjerne

- Det var helt tilfeldig at det ble meg.

||| (Dagbladet): Allerede i kveld er det premiere på dokumentarserien «Lærerne», en av NRKs store satsinger i høst. De neste fem ukene skal TV-seerne komme på innsiden av hverdagen på Årvoll skole i Oslo.

- Jeg ble fulgt av en videojournalist i tre måneder. Etterhvert tenker man ikke lenger over at kameraene er der, sier Lena Hansen (30), som er en av de fire lærerne serien fokuserer på.

- De situasjonene som oppstår i klasserommet, kan heller ikke arrangeres eller kontrolleres. Det er virkeligheten som vises, sier hun.

- En sterk serie
30-åringen fra Arendal jobber ved Oslo-skolen på det femte året og regner med at den nye TV-serien vil skape diskusjon om skolepolitikk i valgkampen.

- Det er en sterk serie i den forstand at den viser hvor store utfordringer lærere i skolen står overfor. Det er alt fra problemer med disiplinen, til mengden av kontorarbeid vi har, til at vi ikke har lærerressurser nok til å gi de som trenger det spesialundervisning, sier hun.

- Jeg håper ikke den samtidig skremmer noen fra å bli lærer. Men serien kan nok gjøre nye lærere mer forberedt på hva de kommer til å møte i jobben, sier hun.

Årvoll skole ble valgt ut til serien fordi den verken er noen typisk vestkant- eller østkantskole, og fordi det er en stor skole der alle klassetrinn er representert.

VANT TIL OPPMERKSOMHET: - Lærere er jo vant med å stå på en scene, sier Lena Hansen. Foto: MARIUS GULLIKSRUD/STELLA PICTURES Vis mer

- Vant med å stå på en scene
- Hvorfor akkurat jeg ble valgt ut, var helt tilfeldig. Det handlet om at jeg var kontaktlærer for en sjuende klasse i fjor høst, da serien blir spilt inn, sier Lena Hansen.

Å bli profilert i en storsatsing på NRK har hun ingen problemer med.

- Man vet jo ikke hva som skjer, men vi lærere er vant med å stå på en scene.

- Jeg tror ikke jeg blir noen kjendis akkurat, det er ikke reality, dette her. Jeg har ingen problemer med å vise fram jobben min, men hadde kanskje ikke sagt ja hvis det ikke var en veldig fin klasse jeg trivdes godt i, sier hun, og hevder at elevene selv ikke bryr seg spesielt om at serien nå kommer på TV.

Lena Hansen skal ikke selv se kveldens premiere sammen med samboeren i Oslo. Det gjør hun sammen med kollegene, på storskjerm på lærerværelset på Årvoll skole.