Dronning Margrethe:

Lander midt i grufull drapssak

Dronning Margrethe skal besøke by på Grønland. Foreløpig er det noe helt annet enn kongelig besøk som vekker oppsikt.

PÅ OPPDRAG: Dronning Margrethe får endelig gjennomført en utsatt reise. Foto: Claus Fisker/AFP/NTB
PÅ OPPDRAG: Dronning Margrethe får endelig gjennomført en utsatt reise. Foto: Claus Fisker/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er intet nytt at kongelige flere ganger i året reiser verden rundt på offisielle oppdrag. Det skal dronning Margrethe (81) også gjøre nå, men det er alt annet enn det kommende besøket som skaper overskrifter.

Danske BT skriver nemlig at monarken lander midt i en drapssak når hun fredag ankommer Ilulissat på Grønland, hvor hun skal være i fire dager.

De siste dagene har grufulle detaljer rammet byen, etter at flere likdeler tilhørende en mann dukket opp på avfallsforbrenningsstasjonen.

Ifølge den danske avisa er ikke politiet i tvil om at personen er blitt drept, noe som naturligvis preger byen. Mandag kveld skal 150 innbyggere ha samlet seg foran rådhuset, tent lys og beroliget hverandre.

Drapssak

Politiet ble først kalt ut til avfallsstasjonen etter at en arbeider fant deler av liket. Tirsdag ble det funnet nok en del, som etter alt å dømme stammer fra en mann.

- Onsdag kommer det en krimtekniker og en obdusent fra Danmark som skal se på likdelene. Det skal gjøres undersøkelser som blant annet kan fortelle oss om tidsperspektivet og den slags, sa politiet, som la til at de jobber hardt for å identifisere den døde personen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.