Dronning Margrethe:

Lander midt i grufull drapssak

Dronning Margrethe skal besøke by på Grønland. Foreløpig er det noe helt annet enn kongelig besøk som vekker oppsikt.

PÅ OPPDRAG: Dronning Margrethe får endelig gjennomført en utsatt reise. Foto: Claus Fisker/AFP/NTB
PÅ OPPDRAG: Dronning Margrethe får endelig gjennomført en utsatt reise. Foto: Claus Fisker/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det er intet nytt at kongelige flere ganger i året reiser verden rundt på offisielle oppdrag. Det skal dronning Margrethe (81) også gjøre nå, men det er alt annet enn det kommende besøket som skaper overskrifter.

Danske BT skriver nemlig at monarken lander midt i en drapssak når hun fredag ankommer Ilulissat på Grønland, hvor hun skal være i fire dager.

De siste dagene har grufulle detaljer rammet byen, etter at flere likdeler tilhørende en mann dukket opp på avfallsforbrenningsstasjonen.

Ifølge den danske avisa er ikke politiet i tvil om at personen er blitt drept, noe som naturligvis preger byen. Mandag kveld skal 150 innbyggere ha samlet seg foran rådhuset, tent lys og beroliget hverandre.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Drapssak

Politiet ble først kalt ut til avfallsstasjonen etter at en arbeider fant deler av liket. Tirsdag ble det funnet nok en del, som etter alt å dømme stammer fra en mann.

- Onsdag kommer det en krimtekniker og en obdusent fra Danmark som skal se på likdelene. Det skal gjøres undersøkelser som blant annet kan fortelle oss om tidsperspektivet og den slags, sa politiet, som la til at de jobber hardt for å identifisere den døde personen.

Dronning Margrethes besøk i Ilulissat er første by på 81-åringens tur til Grønland. Turen skulle egentlig ha funnet sted allerede i sommer, men måtte av naturlige årsaker utsettes på grunn av corona.

Under besøket skal dronningen blant annet besøke Isfjordsenteret.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Hun gleder seg

Turen kommer altså etter at dronningen i sommer ikke fikk gjennomført reisen.

- Den siste uka har Grønland vært utsatt for flere tilfeller av covid-19, noe som gjør at det er nødvendig å innføre en rekke begrensninger når det gjelder reiser dit og folkesamlinger, sa kommunikasjonssjef ved det danske kongehuset, Lene Balleby, da.

Ifølge Balleby hadde dronningen uttrykt forståelse for at en slik beslutning var nødvendig.

- Men dronningen gleder seg til at besøket kan gjennomføres ved en seinere anledning, sa hun.

Og fredag får 81-åringen endelig dratt til Grønland.

UNIKT: Den thailandske kongen ga elskerinnen kongelig tittel. Nå har han ombestemt seg. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer