Prins Harry:

Langer ut: - Et svik

Prins Harry snakker ut i ferskt intervju: - Jeg vil ha broren min tilbake.

ISFRONT: Det har vært full isfront mellom prins Harry og kong Charles og prins William de siste åra. Her i 2014. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB
ISFRONT: Det har vært full isfront mellom prins Harry og kong Charles og prins William de siste åra. Her i 2014. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Førstkommende søndag sendes et ferskt intervju med prins Harry (38) på ITV, i tillegg til at CBS News også slipper «60 Minutes» med prinsen.

Støvet har så vidt rukket å legge seg etter prinsen og hertuginne Meghans (41) Netflix-dokumentar, «Harry & Meghan», kom ut i to omganger i desember. Dokuserien ble raskt en seerfavoritt og sto for en rekke overskrifter verden over.

Neste uke kommer Harrys bok «Spare», som trolig vil stå for like mye oppstyr. Det er nemlig ventet at prinsen ikke kommer til å holde tilbake hva angår hans forhold til den britiske kongefamilien.

Mandag ble første sniktitt av ITV-intervjuet sluppet, og allerede i det korte klippet kan det virke som hans far, kong Charles (74), og bror, prins William (40), vil bli store samtaleemner.

Sky News er blant mediene som har omtalt klippet.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

- Jeg vil ha faren min tilbake

Helt siden Harry og Meghan forlot kongehuset og Storbritannia for snart tre år siden, har det virket å være isfront mellom førstnevnte og resten av familien - med William og Charles i front.

I intervjuklippet, hvor man riktignok ikke får høre spørsmålene som blir stilt, bare Harrys svar, forteller han at familien ikke har vist noen som helst vilje til forsoning.

- Det hadde ikke trengt å bli sånn som dette. (...) Jeg vil ha en familie, ikke en institusjon, er blant det han sier.

Både prinsen og hans kone har flere ganger referert til kongehuset som «institusjonen».

DEN GANG DA: Prins Harry innrømmer at han savner faren, kong Charles. Her i april 2019. Foto: Splash News / NTB
DEN GANG DA: Prins Harry innrømmer at han savner faren, kong Charles. Her i april 2019. Foto: Splash News / NTB Vis mer

- De føler at det er bedre å beholde oss som skurkene, på en eller annen måte, fortsetter han i det som tilsynelatende er en referanse til kongefamilien.

- Jeg vil ha faren min tilbake. Jeg vil ha broren min tilbake.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Her er traileren til dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

- Blir et svik

Også CBS News har sluppet et klipp fra deres kommende intervju. Der kan man se prinsen bli konfrontert med hvorfor han har valgt å ta skittentøyvasken offentlig.

- Hver eneste gang jeg har prøvd å gjøre det privat har det vært brifinger og lekkasjer og planting av historier mot meg og min kone, hevder prinsen.

BRØDRE: Prins Harry ventes å komme med flere beskyldninger mot sin eldre bror i den kommende boka «Spare». Her i forbindelse med dronning Elizabeths død i september 2022. Foto: Shutterstock / NTB
BRØDRE: Prins Harry ventes å komme med flere beskyldninger mot sin eldre bror i den kommende boka «Spare». Her i forbindelse med dronning Elizabeths død i september 2022. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Familiemottoet er «aldri klage, aldri forklare» - men det er bare et motto.

Harry hevder videre at Buckingham Palace «mater» korrespondenter med informasjon om til artikler, og at det nederst i artikkelen står «vi har forsøkt å kontakte Buckingham Palace for en kommentar».

- Men hele historien er kommentarer fra Buckingham Palace. Så når vi de siste seks åra blir fortalt at de ikke kan gi en uttalelse for å beskytte oss, men så gjør de det for andre medlemmer av familien - på et punkt blir taushet et svik, sier Harry i intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer