<strong>HÅRSÅR:</strong> Da Donald Trump besøkte Jimmy Fallons talkshow i 2016, lot han - noe motvillig - talkshow-verten rote til sin berømte hårsveis. Innslaget vakte sterke reaksjoner. Kritikere mente blant annet at hårrufsinga «menneskeliggjorde» Trump, som da var presidentkandidat. Foto: NTB Scanpix
HÅRSÅR: Da Donald Trump besøkte Jimmy Fallons talkshow i 2016, lot han - noe motvillig - talkshow-verten rote til sin berømte hårsveis. Innslaget vakte sterke reaksjoner. Kritikere mente blant annet at hårrufsinga «menneskeliggjorde» Trump, som da var presidentkandidat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Langet ut mot TV-stjerne etter rufse-kritikk

Donald Trump tok til Twitter og ba talkshow-verten Jimmy Fallon om å manne seg opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mellom Twitter-meldingene om migrantsaken i USA, fant president Donald Trump tid til å lange ut mot talkshow-verten og TV-stjerna Jimmy Fallon natt til mandag.

I meldingen skriver Trump at Fallon nå «klynker» om at talkshow-verten nå ville ha håndtert den mye omtalte hår-rufsingen fra 2016 annerledes.

Samtidig ber president Trump Fallon om «være en mann».

Massiv kritikk

For å forstå Trumps melding er man nødt til å spole tilbake til november 2016 da daværende presidentkandidat Trump gjestet Fallons TV-program.

Mot slutten av intervjuet med Trump, spurte Fallon Trump om han kunne få rufse presidentkandidatens berømte manke.

Trump svarte ja.

I ettertid fikk Fallon mye kritikk for intervjuet. Han ble beskyldt for å «normalisere» og «menneskeliggjøre» Trump og for å ikke stille ham kritiske spørsmål.

Etter intervjuet begynte seertallene til Fallon å synke, skriver Huffington Post.

The Atlantic gikk så langt som å kalle hår-innslaget en «destruktiv feil» av Fallon, mens komiker Samantha Bee angrep både Fallon og kanalen NBC for å invitere Trump til deres «flaggskip-komiprogram for å vise millioner av amerikanere for en morsom fyr han er», ifølge Washington Post.

Fallon omtalte ikke kritikk før over et halvt år etterpå.

Angrer på tausheten

I mai 2017, i et intervju med New York Times, la Fallon seg paddeflat etter hårrufsinga.

- Folk har rett til å være sinte, sa Fallon om de negative reaksjonene som møtte ham etter Trump-besøket.

PÅ TALKSHOW: Se hvordan det gikk da Ylvis-brødrene gjestet «Late Night with Jimmy Fallon» tirsdag kveld. Programmet sendes på CNBC Norge. Video: NBC / Late Night with Jimmy Fallon Vis mer Vis mer

Talkshow-verten avviser blankt at tanken bak selve hårrufsinga var å menneskeliggjøre Trump.

Ifølge Fallon var meninga heller å minimalisere den daværende presidentkandidaten.

- Jeg prøvde bare å ha det moro, sier 42-åringen, som valgte å la være å omtale kontroversen i programmene som fulgte.

Det angrer han på.

- Jeg snakket ikke om det, og det burde jeg ha gjort, sier Fallon til avisa.

Intervju i helga

Mye av det samme gjentok Fallon i et intervju med Hollywood Reporter i helga. Det er trolig dette intervjuet Trump har bitt seg merke i, og reagerer på.

Trump bestrider også Huffington Posts påstand om at seertallene til Fallon sank fra og med Trump-intervjuet. Presidenten skriver i Twitter-meldinga at Fallon selv ringte ham etter programmet og sa at det var «monster-seertall».

Trump avslutter deretter Twitter-meldingen med å be Fallon om å manne seg opp, og mener trolig at kritikerne er i overkant hårsåre.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 22.07.2014 IKKE FEIL: Nicolay Sereba og Vincent Dery i duoen Nico & Vinz fikk publikum på beina da de framførte «Am I Wrong» hos Jimmy Fallon natt til tirsdag. I Norge sendes programmet på CNBC. Video: NBC/Late Night with Jimmy Fallon Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer