Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gwyneth Paltrow:

Lanserer orgasmelys

Skuespilleren utvider den oppsiktsvekkende duftlys-samlinga.

ORGASME: Skuespilleren Gwyneth Paltrow vekker nok en gang oppsikt, etter at hun nylig avslørte en ny duft i duftlys-samlinga. Foto: NTB Scanpix
ORGASME: Skuespilleren Gwyneth Paltrow vekker nok en gang oppsikt, etter at hun nylig avslørte en ny duft i duftlys-samlinga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I januar skapte skuespilleren Gwyneth Paltrow (47), som har stått for svært oppsiktsvekkende uttalelser tidligere, store overskrifter internasjonalt, etter at hun begynte å selge lys med duft av vagina i nettbutikken til livsstilsbloggen Goop.

«Med en morsom, nydelig, sexy og vakker, uventa lukt, er dette duftlyset laget med geranium, sitrus-bergamott og sedertre, sammensatt med damaskrose og abelmoskfrø for å sette oss i en tanke av fantasi, forførelse - og en sofistikert varme».

Lyset, som fikk navnet «Dette lukter som vaginaen min», vekket naturligvis oppsikt, og duftlysene ble utsolgt på rekordtid.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer

Orgasme

Nå er det flere som sperrer opp øynene nok en gang. Ivrige kjøpere kan nemlig finne et nytt produkt i nettbutikken, og i likhet med vagina-duftlyset kan man trygt si at det sjokkerer, ifølge blant andre Daily Mail.

Under et besøk på «The Tonight Show» med Jimmy Fallon viser Paltrow nemlig opp det nyeste tilskuddet. Denne gangen med navnet «Dette lukter som orgasmen min».

«En passende oppfølger til det lyset - du vet hvilket - er dette en miks av grapefrukt, neroli og moden solbær sammensatt med grønn te og tyrkisk rose for en lukt som er sexy, overraskende og vilt avhengighetsskapende», heter det i beskrivelsen på Goops hjemmeside.

Orgasme-duftlyset koster 75 dollar, som i skrivende stund tilsvarer omtrent 715 norske kroner. I likhet med vagina-lyset er det parfymemaker Douglas Little, produsert av Heretic, som står bak.

Forsvarte vagina-lukt

Til tross for at vagina-duftlyset gikk viralt og solgte ut fortere enn lageret rakk å fylles på, har det vært svært delte meninger om valget av duft.

Tidligere i år forklarte imidlertid skuespilleren bakgrunnen for valget.

I et intervju med komiker og programleder Seth Meyers (46) i talkshowet «Late Night with Seth Meyers», spøkte skuespilleren om at hun var høy da hun kom opp med ideen, før hun raskt skal ha blitt mer seriøs. Det skrev Huffington Post.

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

- Vi syntes det var veldig morsomt, men også litt punk-rock, sa hun den gang.

Samtidig påpekte den 47 år gamle Oscar-vinneren at det var en viktig detalj som gjorde at hun gjennomførte og lagde duftlyset.

- Jeg tror at kvinner, mange av oss, har vokst opp med en grad av skam rundt sin egen kropp. Så dette er på en måte et radikalt lys for oss alle der ute, forklarte hun.

Norsk lege reagerer

Skuespilleren er med andre ord kjent for å vekke oppsikt, noe som har ført til at hun flere ganger har fått hard medfart. Det gjorde hun også etter at hun oppfordret kvinner til å dampe vaginaen sin, spesielt etter at det ble kjent at en kvinne hadde pådratt seg brannskader etter behandlingen.

Flere eksperter frarådet raskt behandlingen, men det har i ettertid ikke sett ut til å påvirke skuespillerens iver etter å komme med ulike tips til kvinner.

Da Netflix-serien «The Goop Lab» ble sluppet tidligere i år fikk Paltrow også den norske legen, forfatteren og lektoren ved NTNU, Kari Løvendahl Mogstad, på nakken. Hun mente nemlig at i likhet med kjendiser og influensere må hun være bevisst påvirkningskraften hun kan ha.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!