Hertuginne Kate:

Lånte juveler av dronninga

Prins William og hertuginne Kate tok lørdag farvel med prins Philip. På seg hadde hertuginnen et perlekjede som prinsesse Diana også lånte - i 1982.

TOK FARVEL: Hertuginne Kate ankom St. Georges kapell i Windsor med svart hatt og munnbind. På seg hadde hun også dronning Elizabeths smykke og ørepynt. Foto: PA Photo
TOK FARVEL: Hertuginne Kate ankom St. Georges kapell i Windsor med svart hatt og munnbind. På seg hadde hun også dronning Elizabeths smykke og ørepynt. Foto: PA Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ble dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip begravet etter at familie og venner hadde tatt farvel med ham i St. Georges kapell i Windsor.

Prinsen døde forrige fredag, 99 år gammel.

Lånte perlekjede

Til stede i begravelsen var blant andre prins William (38) og hertuginne Kate (39). Rundt halsen hadde sistnevnte et japansk perle- og diamantsmykke, et smykke som tilhører dronning Elizabeth - og som, ifølge Daily Mail, prinsesse Diana én gang også hadde på seg, i 1982.

Ifølge avisa hadde hun den gang på seg perlekjedet under en bankett med dronning Beatrix og prins Claus av Nederland.

Hertuginne Kate, som hadde et svært godt forhold til sin ektemanns bestefar, hadde også på seg ørepynt - også disse fra dronningas personlige samling. Hun hadde i tillegg på seg et svart munnbind og hatt i samme farge.

Dette er imidlertid ikke første gang at hertuginnen har på seg dette smykket. Den samme pynten hadde hun nemlig på seg da hun og prins William var til stede for å feire dronning Elizabeths og avdøde prins Philips 70 års bryllupsdag på Windsor Castle i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer