KOKKESJEF, IGJEN:  TV3 satser med kjendisversjonen av «Masterchef» til høsten og igjen er det Eyvind Hellstrøm som blir streng og mild dommer. Foto: Lars Myhren Holand
KOKKESJEF, IGJEN: TV3 satser med kjendisversjonen av «Masterchef» til høsten og igjen er det Eyvind Hellstrøm som blir streng og mild dommer. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Lar Hellstrøm «chefe» over seg

Kjendisene klare for tøft kjøkkenkjør.

(Dagbladet): Denne uka har Bjørn Einar Romøren, Einar Tørnquist, Triana Iglesias, Hans Erik Dyvik Husby, Onkl P og Sandra Borch fått kjørt seg med råvarer, kniv og komfyr i «Masterchef»-studio i Danmark.

På dagens høstlansering vil kanalen presentere «Masterchef» i kjendisversjon, et konsept som har vært en suksess i blant annet Danmark. Programmet skal gå som ei såkalt hverdagsstripe utover høsten.

- Vi har en god blanding av norske kjendiser, med spenn i både alder og bransje. Vi setter sammen ukene etter hvilke kjendiser vi mener kan passe godt sammen og skape gode tv-øyeblikk, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3.

Ryker ut Eyvind Hellstrøm - kjendiskokken som anklages for å skremme unge fra kokkeutdanning - blir dommer når TV3 lanserer ny runde av verdens mest populære kokkeprogram.

Opplegget er altså som følger: Hver uke utfordres seks kjendiser. Hver dag ryker én kjendis ut. De to som «har overlevd» på torsdag, går til semifinale.

De to andre dommerne er Paul Gregory, en franskmann som har bodd i Norge i 13 år og har jobbet sammen med Hellstrøm i 10 år. Kjartan Skjelde har vært på Gastronomisk Institutt siden 2010 og driver samtidig Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Tøff konkurranse BBC fornyet formatet, og det ble kjapt et av verdens største tv-formater som lages i 35 land.

- Forrige gang vi hadde Masterchef i Norge i 2010, var det en suksess for oss, sier Bendiksen.

Den gang var det amatørkokken som kom ut av sitt eget kjøkken, og en utslitt og stolt Henriette Myhre Haglund ble kåret til mesterkokk.

- Er målet å danke ut 4-stjernersmiddag?

- «Masterchef» er mye større og helt annerledes enn 4-stjernersmiddag, så det bruker vi ikke som målestokk, svarer Åse Bendiksen i TV3.

TØFT KJØR:  Hans Erik Dyvik Husby, Triana Iglesias og Bjørn Einar Romøren er tre av deltakerne som denne uka har fått kjørt seg på kjøkkenet med Hellstrøm. Foto: Stella Pictures
TØFT KJØR: Hans Erik Dyvik Husby, Triana Iglesias og Bjørn Einar Romøren er tre av deltakerne som denne uka har fått kjørt seg på kjøkkenet med Hellstrøm. Foto: Stella Pictures Vis mer