Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lars Monsen borreliasyk etter flåttbitt

- Et smertehelvete.

SYK ETTER FLÅTTBITT Friluftsmann og «Ingen grenser»-programleder Lars Monsen (49) ble syk etter et flåttbitt i april i år. Foto: NRK
SYK ETTER FLÅTTBITT Friluftsmann og «Ingen grenser»-programleder Lars Monsen (49) ble syk etter et flåttbitt i april i år. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Friluftsentusiast Lars Monsen (49) har fått sykdommen borreliose etter et flåttbitt.

Det kunne Monsen selv fortelle på dagens «Lindmo»-innspilling.

- Smertehelvete - 2. april hadde jeg en times lang, knallhard økt på tredemølla og har vært støl siden. Jeg våknet hver dag og følte at jeg hadde gått tre mil med bein støle som stokker, sier han.

- Jeg må kalle dette et smertehelvete. Jeg sov 4-5 timer hver natt. Jeg klarte ikke å gå på toalettet. Én bevegelse med armen gjorde at det holdt på å svertne for meg, fortsetter Monsen.

Han har knapt vært hos lege før, men måtte krype til korset og skaffe seg fastlege. Magefølelsen sa borrelia tidlig.

POPULÆRT PROGRAM: Lars Monsen har ledet «Ingen grenser»-ekspedisjonen i to år, hvor samtlige deltakere har en viss form for funksjonshemming. Foto: Stella Pictures
POPULÆRT PROGRAM: Lars Monsen har ledet «Ingen grenser»-ekspedisjonen i to år, hvor samtlige deltakere har en viss form for funksjonshemming. Foto: Stella Pictures Vis mer

Etter at verken blodprøver eller spinalvæske indikerte at det var tilfellet, valgte Monsen derfor å oppsøke Norsk Borreliose Senter i Oslo.

Her ble borrelia påvist, og Monsen valgte å trosse fastlegens råd ved å begynne på penicillin.

- Jeg fulgte magefølelsen og det redda livet mitt. hvis jeg hadde fulgt rådet fra legen, hadde jeg trolig havnet i et smertehelvete livet ut.

Ikke frisk I dag  er Monsen kvitt 95 prosent av smertene, som følge av fire måneder med penicillin. Vanvittig deilig, sier Monsen, men påpeker at kroppen er svak og at han ikke er frisk.

- Jeg er langt fra frisk. Jeg vil si 50 prosent, sier han.

Nytt program Monsen lever og ånder for villmarka.

HOS LINDMO: Lars Monsen er blant gjestene i denne ukas «Lindmo». Episoden sendes på NRK1 i morgen klokka 21.25. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HOS LINDMO: Lars Monsen er blant gjestene i denne ukas «Lindmo». Episoden sendes på NRK1 i morgen klokka 21.25. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Under innspillingen av programmet som sendes på NRK lørdag, kommer det også fram at Monsen er klar med et nytt friluftsprogram på NRK, «Monsen og hundene».

Serien har sendestart i romjula.

I tillegg til å ha ledet det populære NRK-programmet «Ingen Grenser» i to sesonger, som han i 2010 fikk folkets Gullruten-pris for, har han også vært med i Finnmarksløpet og Femundløpet med sine trekkhunder.

Monsen ble kjent for norske TV-seere i 2005, da NRK sendte «Canada på tvers» - en dokumentar som tok for seg Monsens ekspedisjon gjennom Nord-Alaska og Canada.

KJÆRESTEN: Lars Monsen (49) er kjæreste med artisten Trine Rein. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJÆRESTEN: Lars Monsen (49) er kjæreste med artisten Trine Rein. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På privaten er Monsen sammen med den norske artisten Trine Rein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media