Rob Lowe:

- Lavt slag, Lowe

Den rojale fansen raser mot den amerikanske skuespilleren.

FANSEN RASER: I et nytt intervju kommenterer Rob Lowe prins Williams hårtap. Det ble ikke tatt godt imot av fansen. Foto: NTB Scanpix
FANSEN RASER: I et nytt intervju kommenterer Rob Lowe prins Williams hårtap. Det ble ikke tatt godt imot av fansen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tirsdag ble et intervju med skuespiller Rob Lowe (55), kjent fra blant annet «St. Elmo's Fire», «Presidenten», «Outsiders» og «Youngblood», publisert hos avisa The Daily Telegraph.

Intervjuet er gjort i forbindelse med at Lowe for tida er aktuell med tv-serien «Wild Bill», og det har ikke gått ubemerket hen. Det siste døgnet har nemlig enktelte av kommentarene til Lowe vekket kraftige reaksjoner - spesielt blant briter og den rojale fanskaren i Storbritannia.

FORFENGELIG: Rob Lowes forfengelighet ble et tema i intervjuet, noe som raskt førte til en upassende kommentar om prins William og briter generelt. Foto: NTB Scanpix
FORFENGELIG: Rob Lowes forfengelighet ble et tema i intervjuet, noe som raskt førte til en upassende kommentar om prins William og briter generelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tittelen på intervjuet sier vel sitt: «Å se prins William miste håret var en av de mest traumatiske opplevelsene i mitt liv».

Kommentaren kom som følge av at 55-åringen fikk spørsmål om han føler seg mer forfengelig enn engelskmenn, hvorpå Lowe kom med følgende svar:

- Kan vi snakke om William? Jeg mener, den framtidige kongen av landet lar seg selv miste håret. Så når jeg sier at britiske menn setter lista ganske lavt ... Altså, å se prins William miste håret var en av de mest traumatiske opplevelsene i mitt liv.

- Han skal jo bli kongen av England en dag! Og ... Det finnes en pille, la han til.

HÅRTAP: Rob Lowe omtaler prins Williams hårtap som en traumatisk opplevelse i et nytt intervju. Her er prinsen avbildet i 2019 og i 2000. Foto: NTB Scanpix
HÅRTAP: Rob Lowe omtaler prins Williams hårtap som en traumatisk opplevelse i et nytt intervju. Her er prinsen avbildet i 2019 og i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fansen raser

Videre kunne Lowe fortelle at han selv tok grep for 30 år siden, da han la merke til at håret hans sakte men sikkert ble tynnere.

- Første gang jeg så et hårstrå falle ut, fikk jeg greier sprøytet inn i blodårene mine. Og det er det jeg har gjort siden.

En rekke mennesker har i ettertid tatt til Twitter for å kommentere Lowes utsagn, og de er mildt sagt misfornøyde. Det skriver en rekke amerikanske medier, deriblant Us Weekly, People og Express.

DOKUMENTAR: I forbindelse med at det i 2017 var 20 år siden Diana døde, stilte Prins William og Harry opp i en dokumentarfilm om moren. Video: HBODocs Vis mer

Blant annet synes mange det er upassende å kommentere andres hårtap.

«Tuller du med meg? Hvorfor i alle dager gjør du narr av noen for å miste håret? Ikke bare prins William, men hvem som helst. Er du virkelig så overfladisk?» skriver en irritert fan til Lowe på Twitter.

En annen påpeker at det er ukult av skuespilleren å henge ut britiske menn over noe så simpelt som hår, mens en tredje skriver at prins William bør være stolt over at han blir eldre med stil.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

- Lavt slag, Lowe

Flere rojale fans reagerer også på det faktum at prins William (36) nylig åpnet opp om vansker rundt sin egen mentale helse. Det er nemlig ikke lenge siden den britiske prinsen startet initiativet «Heads Together», som har som formål å nettopp skape mer åpenhet rundt psykisk helse.

«Rob Lowe. Har du i det hele tatt tenkt på hvordan det kan føles for William at du retter oppmerksomhet mot dette? Hører du ikke på utsagnene hans om mental helse?» er det en som skriver på Twitter.

«Lavt slag, Lowe. Prins William er fortsatt kjekk, og en dag vil han være kongen av England», skriver en annen.

Rob Lowe har foreløpig ikke kommentert kritikken som har haglet mot ham.

Hårtapet har imidlertid ikke sett ut til å plage prinsen. I 2017 vitset han om det, da han fortalte en frisør følgende:

- Jeg har ikke så mye hår, så det blir nok ikke så mye jobb for deg.